fbpx

2. kolu GIANT MTB Zimske lige u Rapcu rastjeralo kišne oblake

5D541C24-0DC1-4F2B-A6A2-28AAF27D6708

Drugo kolo GIANT MTB Zimske lige održalo se 28.11.2021. u Rapcu kako je i bilo najavljeno.

Druga je to godina da se na ovoj lokaciji održava kolo lige u neposrednoj blizini biciklističkih staza koje već godinama privlače ljubitelje mtb vožnji i cijele njihove obitelji kako na godišnje odmore pa tako i na kratke posjete vikendima. Organizacija kola u Rapcu je u dobrim rukama domaćina lokalnog biciklističkog kluba BK Albona 1921 i Bike centra Rabac što smo se i ove godine uvjerili nakon godine pauze radi već dobro poznatih Covid-19 razloga. Prisjećajući se prvog kola u ovoj organizaciji i 2019. godine malo smo se i pribojavali vremenskih uvjeta koji su bili najavljivani tjednima i danima prije same utrke no čini se da je vrijeme u Rapcu postiglo kompromis na način da Sunca nismo vidjeli ali smo i vrlo zadovoljni da smo svi skupa ostali suhi makar što se padalina tiče.

Sama utrka je kao i uvijek bila raspoređena na više starteva pa tako i ruta kojima se vozilo. Prve su krenule dječije utrke kod kojih su startali prvo najmlađi i to dječaci u kategoriji do 7 godina. Uslijedila je i nešto brojnija utrka za dječake u kategorijama U9 i U11 te i djevojčice u grupnoj kategoriji U11. Najbrži su bili U7 M – Matevž ZOBEC (Individualac), U9 M – Val MILAT (BK Campetto), U11 M Jan HORVAT (BBK Šišmiš) te kod djevojčica U11 – Stefani ŠTRUCELJ (BK Grobnik).

Ovdje moramo napomenutu i najbrže natjecatelje u dobnim kategorijama U13/15 koji su imali svoj zasebni start nakon “glavne utrke” a to su redom u kategoriji U13M Filip NORŠIĆ (BBK Šišmiš), U15M Gabriel BANIŠIĆ (Individualac) te kod djevojčica U15 Ela KRIŽAN (MTB Trail Centar Kočevje). Kod “glavne utrke” najbrži su bili Gregor SIKOŠEK (BK Novigrad) kao prvi u Master A kategoriji uz prednost samog treptaja oka ispred vozača po imenu Roberto VIDONI (SC COTTUR ASD) prvog u Master B kategoriji. U kategoriji Master C/D pobjedu odnosi Loris TOMAT (ASD Valchiaro) dok je kod seniora (30+) najbrži bio Rok JAMŠEK (CALCIT BIKE TEAM). Kod kadeta (15-16 godina) bez iznenađenja najbolje vrijeme je imao David SANDIĆ (BK MTB ISTRA Pazin) a kod juniora  (17-18 godina) Eric STIPIĆ (BK Rijeka). U nešto slabije posjećenim ženskim kategorijama, kod juniorki (15-29 godina) pobjedu odnosi Daša MLAKAR (MBK Črni Vrh) dok kod seniorki (30+) već drugo kolo pobjedu odnosi Lara KOCJANČIĆ (MBC Trieste). 

Pred kraj “glavne utrke” otvoreno je i područje okrijepe gdje se vrlo brzo pristupilo i proglašenju najboljih natjecatelja. Na zanimljivo imroviziranom postolju od slame moglo se vidjeti sve najbolje natjecatelje svih održanih utrka. Najbolji natjecatelji u ukupno 10 najmlađih kategorija dobili su poklon bonove Sponzora lige biciklističkog branda GIANT koje će moći iskoristiti do kraja godine osobno ili putem webshopa dok su natjecatelji starijih kategorija dobili vrijedne artikle novog sponzora lige, talijanskog branda TOFIT sportswear kao i neke druge hranjive nagrade ovisno o svojim dobnim kategorijama. 

Više informacija o GIANT MTB Zimskoj lizi potražite na FB stranici www.facebook.com/mtb.zimskaliga. Slijedeće i zadnje kolo u ovoj kalendarskoj godini trebalo bi se odigrati 12.12. u Žminju gdje se očekuje već dobro uhodana utrka pod nazivom XC Žminjska boška i to naravno ukoliko to epidemiološke mjere budu dopuštale. 

Rezultate 2. kola možete pregledati ovdje – https://bit.ly/GIANTmtbZLIK2kolo dok video utrke jednog od natjecatelja možete pogledati ovdje

IZBORNIK