fbpx

CRANKWORX WORLD TOUR

CRWX_INNS21_BB025332

Maxxis izrađuje najbolje gume za brdske bicikle na svijetu, a Crankworx organizira najbolje MTB festivale na svijetu, čineći ovo idealnim partnerstvom i savršenom izložbom za Maxxisove sportaše i proizvode.

Upravo je završilo 2. kolo Crankworx World Toura, putujućeg MTB festivala koji okuplja najbolje „gravitacijske“ sportaše na svijetu koji se natječu u zapanjujućem okruženju Rotorue na Novom Zelandu, Innsbrucka u Austriji i Whistlera u Britanskoj Kolumbiji, a čiji je Maxxis službeni sponzor guma.

Crankworx Innsbruck prvi je puta održan u lipnju 2017. godine, postavši prvi europski domaćin Crankworx-a izvan granica Francuske. Ove godine tako Crankworx Innsbruck slavi pet godina od kako je domaćin Crankworx svjetske turneje, dijeli magiju tirolskih planina sa svijetom i ugošćuje inspirativne trenutke u ovom sportu.

Spektakularni krajolik Innsbrucka od 13. do 17. lipnja poslužio je kao kulisa za nevjerojatne nastupe Maxxisovih sponzoriranih vozača, koji su se više puta penjali na postolje u drugom kolu svjetske Crankworx turneje. Jill Kintner tako predvodi Maxxisovo postolje na PUMP stazi, a Danny Hart vozio je Maxxisove gume do pobjede u Elite Men’s downhilu.

Kintner su se na postolju PUMP staze pridružile Kialani Hines na drugom mjestu i zvijezda u usponu Valentina Höll na trećem mjestu. Hartova pobjeda u downhillu bila je presudna. Njegova posljednja trka za 2: 47,29 bila je punih 1,5 sekunde brža od drugoplasiranog. Charlie Harrison također se dobro snašao, zauzevši treće mjesto u spustu. Maxxisovi vozači zaradili su dva mjesta na postolju u Elite Women’s downhill utrci, s Kintner na drugom mjestu i Emilie Siegenthaler na trećem mjestu. U ženskom Elite Whip-Offu, Vaea Verbeeck zauzela je drugo mjesto.

Sljedeće kolo svjetske turneje Crankworx održava se od 20. do 24. lipnja u Les Getsu u Francuskoj, a Maxxis posebno čestita Dannyju Hartu i Jill Kintner i raduje se što će ih bodriti u 3. Crankworx kolu.

Rezultati Maxxis sponzoriranih vozača

Whip-Off
Female winner – Robin Goomes

Dual-Slalom
Female 1st -Harriet Burbridge-Smith
Female 3rd -Valentina HÖLL
Male 1st -Tomas Slavik
Male 2nd -Ed Masters

Pump Track
Kialani Hines -2nd Women
Adrien Loron -4th Men

Speed & Style
Vaea Verbeeck -2nd Women

Slopestyle
Emil Johansson -1st

Downhill
Vali Hoel -1st Pro Women
Troy Brosnan -2nd Pro Men
Jackson Goldstone -1st Junior Men

IZBORNIK