fbpx

Hector Leonardo Paez Leon po drugi puta za redom svjetski prvak u MTB maratonu

Paez svjetski prvak u MTB maratonu na Giant biciklu

Zaslugom kolumbijca Hectora Leonarda Paez Leona Giant je opet zasjao na najvišem postolju na svjetskom prvenstvu u MTB maratonu, održanom u Turskom gradu Sakaraya na sjeveru zemlje.

Prvi krug bez uzbzđenja

Kako bi odvozili maraton na ovom svjetskom prvenstvu, biciklisti su morali proći tri kruga tj. ukupno 110km. Nakon prvog kruga koji je bio obilježen vožnjom u skupini. Tada Paez na svom Giant biciklu te česi Kristian Hynek i Martin Stošek i Talijan Juri Ragnoli ubrzavaju i odvajaju se od ostatka.

Treći krug za ponovno slavlje

U posljednjem krugu, svjetski prvak Paez iz tima Giant-Liv Polimedical napao je te ubrzao tempo koji su mogli pratiti samo Stošek i Ragnoli. Paez je stekao minutu prednosti, a Ferreira je iz pozadine počeo diktirati tempo te uz pomoć Stošeka i Španjolca Davida Valera Serana pokušao uhvatiti Kolumbijca, no bez uspjeha. Prvo je ispao Španjolac, zatim su ostali samo Čeh i Portugalac, no prednost Kolumbijca se nije smanjivala već samo povećala. Četiri sata 19 minuta i 51 sekundu nakon starta, Kolumbijac Hector Leonardo Paez Leon prvi je stigao do cilja.

Hector Leonardo Paez Leon sada drži dva naslova svjetskog prvaka, a tri je puta bio brončani (2018., 2015. i 2013.).

Potpuni rezultati – muškarci, žene

Video muške i ženske utrke:

IZBORNIK