fbpx

GIANT Otvoreno prvenstvo Slavonije u disciplini XCO

GIANT Otvoreno prvenstvo Slavonije u disciplini XCO

U organizaciji Brdsko biciklističkog Kluba Požega 11. listopada 2020. održana je tradicionalna MBT utrka.

Utrka je vožena pod patronatom Slavonske biciklističke udruge (SBU) i glavnog sponzora Giant Hrvatska pod nazovom GIANT Otvoreno prvenstvo Slavonije u disciplini XCO (olimpijski cross country).

Klub je ove godine, za njezino 18. izdanje, odlučio značajno redizajnirati trasu i karakter utrke. Umjesto dugačke vožnje po Požeškoj gori napravili smo kružnu utrku sa startom i ciljem na Šicani u Jagodnjaku. Krug dužine 3,1 km sa 150 metara uspona bio je tehnički vrlo zahtjevan s brojnim oštrim usponima, skokovima, promjenama smjera, uskim singletrackovima i drugim zamkama.

U budućnosti i UCI bodovi

“U ovoj čudnoj godini bilo nam je najvažnije organizirati utrku kako bi se nastavila njena tradicija i kontinuitet – u cijeloj 2020. na području Slavonije organizirane su samo dvije MTB utke. Osim toga, željeli smo testirati stazu na Šicani, čuti komentare i kritike kolega iz drugih klubova te vidjeti iz prve ruke s kojim organizacijskim problemima se suočavamo. Naime, Klub u narednim godinama planira podići ovu utrku na višu razinu, kao utrku u sklopu Kupa Hrvatske na kojoj će natjecatelji moći skupljati bodove Svjetske biciklističke unije (UCI).,” naglasio je predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina. 

Detalji i rezultati utrke: http://slavonska-biciklisticka-udruga.hr/izvjesca_utrka/xco-sicana-pozega-11-10-2020/

Video snimak utrke:

IZBORNIK