fbpx

Giant Revolt Advanced – pobjednički bicikl

image2

Gravel bicikli sve su popularniji u biciklističkom svijetu, a glavna odlika im je univerzalnost. Cesta, makadam, šuma – gravel može sve, a pri tome je brz i efikasan!

Bilo je pitanje vremena kada će biciklistički entuzijasti doći na ideju gravel utrka. Među prvima se pronašao tim Segment21, koji je organizirao Gravelman utrku u Zagrebu. Više o samoj utrci možete pročitati ovdje.

Pobjednik utrke, Marko Fržop, odvozio je 100km utrke na svojoj “custom” Giant Revolt Advanced jurilici. Atraktivan “olympic blue” karbonski okvir opremljen je karbonskim DT Swiss kotačima višeg profila. Na kotačima se nalaze Maxxis Rambler gume koje su odradile posebno dobar posao na makadamskoj stazi. Giant volan i cijev sjedala, s D-Fuse tehnologijom, izrađeni su s ciljem upijanja vibracija – kojih na gravel utrkama sigurno ne manjka. Pogonski dijelovi su Sram XX1 Eagle/Red AXS, bežična pogonska grupa koja se može vidjeti na biciklima profesionalnih timova. Pogon je, naravno, opremljen Quarq powermetrom koji će pomoći vozaču da svaki watt tijekom utrke bude dobro utrošen. S obzirom da se radilo o ravnoj utrci, prednji lančanik je veličine 44T, a kazeta 10-50T.

Specifikacije bicikla

OkvirRevolt Advanced
VolanGiant Contact XR D-Fuse
Cijev sjedalaGiant D-Fuse, karbon
Ručice mjenjača/kočnicaSram Force AXS
PogonSram Red + Quarq power metar
Stražnji mjenjačSram XX1 Eagle AXS
KotačiDT Swiss GR 1400, karbon
GumeMaxxis Rambler 700x40c

Svoju gravel jurilicu možeš pronaći OVDJE.

IZBORNIK