fbpx

GIANT – vodeći brend bicikala i biciklističke opreme

680629161_1280x720

Giant je najveći proizvođač bicikala na svijetu, s ukupno 12 tvornica. Oko 40% vlasništva tvrtke još uvijek je u rukama “obitelji”. Giant se može pohvaliti i činjenicom da je prvi na masovno tržište uveo karbonske okvire, kao i prvi biciklistički samostalni brend za žene – Liv. Jedini je proizvođač bicikala koji sam plete karbonska vlakna u “plahte”, dok svi ostali kupuju gotove.

GIANT je zasluženo postao vodeći brend u Kini i Tajvanu, a u Americi je drugo najpopularnije ime u svijetu biciklizma. Kada govorimo o izvozu bicikala u Australiju, Kanadu, Japan i Nizozemsku, i dalje drži uvjerljivo prvo mjesto, što je zasigurno jasni pokazatelj kvalitete i uspjeha.

GIANT danas ima ukupno 12 tvornica (7 u Kini, 2 u Tajvanu i 3 u državama EU). Dok se u Tajvanu proizvede nešto više od milijun GIANT bicikala, sveukupna brojka na godišnjoj bazi iznosi cca 7 milijuna.

Od samog početka pa do danas GIANT je napravio veliki korak naprijed u tehnologijama proizvodnje te postao sinonim za kvalitetne bicikle i biciklističku opremu. Desetljećima je na čelu biciklističke industrije te proizvodi široku paletu bicikala za sve zaljubljenike u biciklizam; kako za profesionalce, tako i za rekreativce.

Posebno treba istaknuti robusne i snažne brdske bicikle idealne za off-road avanture, lagane cestovne bicikle koji će vam biti odličan suputnik u svakodnevnoj vožnji do posla, BMX i, dakako, one dječje, za sve dobne skupine. Važno mjesto zauzimaju posebno dizajnirani ženski bicikli.

2022. godine bit će 50 godina od osnivanja ove uspješne tvrtke koja je vođena misijom stvaranja boljih bicikala i unaprjeđenja biciklističkog iskustva s naglaskom na zdravi život i brigu za okoliš. Upravo je to ono što razlikuje veliki GIANT od ostalih proizvođača bicikala i biciklističke opreme.

Stalnim ulaganjem u inovacije, stvaranjem novih proizvoda i omogućavanjem novih razina performansi i zabave GIANT potiče jedno novo biciklističko iskustvo uživanja u putovanju te promociju biciklizma kao zdrave, ali i odgovorne aktivnosti.

Giant vrijednosti

Stalnim ulaganjem u inovacije, stvaranjem novih proizvoda i omogućavanjem novih razina performansi i zabave GIANT potiče jedno novo biciklističko iskustvo uživanja u putovanju te promociju biciklizma kao zdrave, ali i odgovorne aktivnosti.

UŽIVAJTE U PUTOVANJU – Vjerujemo u radost svakog trenutka i da je putovanje jednako važno kao i cilj.

POMAKNITE GRANICE – Neprestano ulažemo u inovacije. Stvaramo nove proizvode i vozačima omogućavamo nove razine performansi i zabave.

PRODUBITE ISKUSTVA – Potičemo potragu za novim perspektivama i novim iskustvima kroz vožnju biciklom.

ISKRENO I JEDNOSTAVNO – Vjerujemo u iskrenost i jednostavnost, što je i osnovna ideja biciklizma.

POŠTUJTE PLANET – Posvećeni smo smanjenju negativnih utjecaja proizvodnje i promociji biciklizma kao odgovorne aktivnosti.

IZBORNIK