fbpx

Kišno i blatno na prvom kolu GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

IMG_2860m

Prvo kolo se kako je i najavljeno odigralo u nedjelju 14.11.2021. uz domaćine biciklističkog kluba BBK Grožnjan u neposrednoj blizini Grožnjana i vrlo poznate cikloturističke staze Parenzana.

Iako je oblačno i povremeno kišno vrijeme bilo najavljeno, “zimskoligaši” su se kao i uvijek nadali što pogodnijem vremenu pri otvaranju nove zimske sezone. Kiša kao da je čekala da završe prijave i dječije utrke pa da počne padati stoga u neku ruku možemo biti donekle sretni što smo makar prvi dio događanja uživali u nešto toplijem i suhom okruženju.

1. kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

Događanje je kao i uvijek bilo podijeljeno u više utrka po starosnim kategorijama i godištima. Radi zahtjevnosti terena za najmlađe starosne skupine se morao izdvojiti zaseban start te smo tako jučer imali dvije dječije utrke i to pod nazivima Dječija S i Dječija XL kako bi omogućili nesmetano natjecanje svim natjecateljima. Utrke su započele sa nešto zakašnjenja prouzrokovanih tehničkim problemima koje je čini se vrlo teško izbjeći na ovako udaljenim šumskim lokacijama pa je tako i glavna utrka počela nešto kasnije od najavljenog termina. Po reakcijama natjecatelja u cilju možemo zaključiti da su dojmovi sa staze vrlo dobri ali čini se i da su bolje ocjene ovisile samo o vremenskim uvjetima koji naravno nisu svima odgovarali.

1. kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

Navedimo najbrže natjecatelje po utrkama a to su na glavnoj utrci i njenih 7 krugova bili Luka GRUBIŠIĆ (Adrenalina MTB Team) te kao drugi najbolji sa sekundom i pol zaostatka Gregor SIKOŠEK (BK Novigrad) oboje u najbolji u Master A kategoriji. Treći je u cilj velike utrke ušao Loris TOMAT koji je za pobjednikom kasnio tek nešto više od šest sekundi a ujedno je i pobjednik svoje Master C/D kategorije. Najbrži natjecatelji utrke uzrasta U13/U15 ove nedjelje su bili Luka MAKSIMOVIĆ (CALCIT BIKE TEAM) te kao drugi i treći Juš AŽMAN i Vid BERLOT (oboje KK Završnica) sa skoro istim vremenom u cilju a preko čak 2 minute zaostatka za vodećim. Svi navedeni dečki su i pobjednici u svojoj kategoriji U15M. Dječja XL utrka je imala svoje pobjednike a to su redom: Jan HORVAT (BK Šišmiš), Ožbej LAMPE (MBK Črni Vrh) i Bor KRIŽAN (MTB TRAIL CENTAR Kočevje) koji su ujedno i pobjednici U11 kategorije. Najbolji najmlađi natjecatelji koji su vozili utrku su: Stefani ŠTRUCELJ i Nikole NIŽIĆ (obje BK GROBNIK) te Mario VIDAKOVIĆ (ADRENALINA MTB TEAM) koji u svojoj kategoriji U7 završio kao prvi u cilju.

1. kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera
1. kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera
1. kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

Nakon završetka svih utrka te nakon okrijepe pristupilo se proglašenju najbržih i najspretnijih gdje su mlađi natjecatelji u ukupno 10 kategorija dobili i poklon bonove Sponzora lige biciklističkog branda GIANT. Na proglašenju se za najmlađe našlo i podosta slatkih zalogaja kako bi što prije nadoknadili potrošene kalorije.

Ukoliko želite znati više o GIANT MTB Zimskoj lizi i zanima vas gdje i kako možete sudjelovati bacite pogled na FB stranicu www.facebook.com/mtb.zimskaliga. Slijedeće kolo je na rasporedu u nedjelju 28.11.2021. u Rabcu a održati će se ukoliko to epidemiološke mjere budu dopuštale o čemu ćemo sve zainteresirane i obavijestiti putem već poznatih kanala.

Za kraj prilažemo link na postignute rezultate – https://bit.ly/GIANTmtbZLIK1kolo te se nadam da se vidimo na prvoj slijedećoj “zimskoligaškoj” avanturi.

IZBORNIK