fbpx

Kraj ovogodišnjeg dijela sezone Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

Image5

S četvrtim kolom, u organizaciji ojačanog kluba BK Žminj te njihove XC Žminjska boška, Giant MTB Zimska liga Istre i Kvarnera stigla je do samog kraja što se ovogodišnjeg djela sezone tiče.

Urke su startale netom nakon 12 sati i to u 15 starosnih kategorija s 3 razdvojena starta gdje se, ovoga puta, na startoj liniji ukupno poredalo 120 pojedinaca željnih zabave u jurnjavi na 2 kotača. Dječje utrke su kao i do sada u ovoj sezoni bile posložene u dječiju S i XL utrku što najmlađim natjecateljima nudi sigurniji start u biciklističkim vodama. Dojmovi o kolu i domaćinima koje smo skupili u prolazu i po FB objavama su više nego dobri i ukupno možemo konstatirati da je povratak u Žminjsku bošku definitivno uspio!

Rezultati nisu razočarali, Lovro MARČELJA gurao bicikl do trećeg mjesta, a Sikošek i dalje a vrhu!

GIANT zimska liga Istre i Kvarnera

Da ne ostanemo samo na pohvalama kolu i domaćinima spomenimo i postignute rezultate s ovog zadnjeg ovogodišnjeg kola. Na utrci najmlađih s nma su bili Nicole NIŽIĆ (BBk Team Rodeo) u kategoriji do 11 godina kao jedina natjecateljica, najbrži Val MILAT (BK Campetto) te Teo DOBLANOVIĆ i Martin GOLJA (BBK Istra bike) u kategoriji do 7 godina kod dječaka. 

Najbrži natjecatelji utrke uzrasta do 9 godina kod dječaka su David BERNOBIĆ kluba domaćina te Ožbej LAMPE (MBK Črn Vrh – Slovenija) i Timon BOBOLANOVIĆ (Adrenalina MTB Team), dok su u kategoriji do 11 godina stazom najbrže odvozili Noa KUHAR (BK Žminj), Antonio LICUL (BK Grobnik) te Erik HLABIAN (CTF – Italija).

Najbolji natjecatelji koji su vozili utrku do 13 godina su redom Marko TURČIĆ (BK Novigrad), Dominik JUGOVIĆ te Ivano BOZANIĆ oboje članovi BK Grobnik. U kategoriji U15 kod cura pobjedu bez konkurencije odnosi Sara HLABIAN (CTF – Italija), dok je kod dječaka pobjedu odnio David SANDIĆ (BK MTB Istra Pazin), a u cilj su nakon njega ušli Erik VORKAPIĆ (BK Grobnik) i Lovro MARČELJA koji je uspio zadržati treće mjesto unatoč guranju bicikla i nemogućnosti vožnje cilja.

Utrka odraslih je pored još jedne pobjede Gregora SIKOŠEKA (Keindl Sport team – winter) dodatno bila začinjena dolaskom nekadašnjeg ligaša Mateja LOVŠEA koji je u cilj ušao kao drugi u Master A kategoriji gdje moramo napomenuti i odlično treće mjesto koje je bilo rezervirano za Luku GRUBIŠIĆA (Adrenalina MTB Team) koji je i 4. ukupno. Također valja spokenuti još jedan novi ulazak na Zimskoj ligi, a to je Roberto VIDONI(SC Cottur ASD) i njegovo ukupno 2. mjesto glavne utrke te prvo u kategoriji U50.

Kod cura u kategoriji do 30 godina s nama su bile Valentina PILČIĆ i Antonela JURETIĆ (BK GROBNIK) kao prva i druga te Alessia MASTRANGELO (Cycling Team Friuli) kao treća na ovom četvrtom kolu. U kategoriji žena preko 30 godina, u nešto jačoj konkurenciji, pobjedu odnosi Maja BONAČIĆ (BK Ciklus),a u cilj kao druga ulazi Daniela TOROS (G.S. AZZIDA) iza koje je treća Donatella COSLIANI (SC COTTUR ASD).

Sve rezultate možete pogledati na slijedećim linkovima: http://bit.ly/GIANTZimskaXCZminjskaKategorije
Ukupno dodatno s krugovima: http://bit.ly/GIANTZimskaXCZminjskaLaps

Fotografiranje, proglašenje i GIANT tombola za kraj

Giant ZLIK tombola

Nakon utrke je prvo uslijedila podjela prigodnih poklon paketa Općine Žminj svoj prisutnoj djeci kao i fotografiranje za zajedničku uspomenu uz prisustvo načelnika Općine Žminj. Nakon podjele prigodnih paketa krenulo se sa službenom dodjelom nagrada najbržima u svim kategorijama a kao što je i običaj na zimskim ligama nagrađeni su i najsretniji na Giantovoj “random” tomboli s vrijednim poklon bonovima. Ovoga puta su se i svi dobitnici na postoljima mogli zasladiti uz #zdravizalogaj u obliku orašasto-voćnih pločica branda FIRST IN THE RAW kao našeg drugog stalnog partnera sezone.

Giant ZLIK

Više o ligi

Ukoliko želite znati više o GIANT MTB Zimskoj ligi Istre i Kvarnera ili vas zanima kalendar utrka s datumima slijedećih nadolazećih kola te kako možete sudjelovati bacite pogled na FB stranicu www.facebook.com/mtb.zimskaliga.

Crtu povlačimo i na bodove nakon prvog dijela sezone te ih možete provjeriti kod našeg partnera www.prijavim.se

Hvala vam svima što se vozite s nama, želimo vam sretne blagdane pune vožnji i drugih oblika rekreacije te se nadamo da se vidimo već slijedeće godine i to 19.1.2020. kod St. Becich u blizini Poreča pod palicom BK Poreč na skupljanju kalorija za predstojeću biciklističku sezonu! 🙂

P.S. Nadamo se da će se održati običaj slasnih malih kolačića kod St. Becich.

Želimo svima sretan Božić i radosnu novu godinu!

IZBORNIK