fbpx

Maxxis sinonim za kvalitetu i funkcionalnost

5D53C4EC-1E74-430C-BF46-CF4FED806F91

Maxxis – sinonim za kvalitetu i funkcionalnost

Maxxis je jedan od vodećih proizvođača visokokvalitetnih biciklističkih guma kao i onih za potrebe motornih vozila. U gumarskoj industriji, riječ je o relativno mladom poduzeću (osnovanom 1967. na Tajvanu), no bez obzira na to uspješno se probio na sam vrh kada govorimo o kvaliteti.
Iznimno su poznati po gumama za AWT i ostala vozila s pogonom na sva 4 kotača, ali i za motore. Zbog vrhunskih karakteristika i dugog vijeka, na određenim tržištima, Maxxis gume se ugrađuju tvornički i odabir su brojnih poznatih proizvođača motora i automobila kao što su Yamaha, Honda, Suzuki, Nissan, Volkswagen, Mitsubishi, Toyota, Hyundai i mnogi drugi.
Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća Maxxis se proširio na tri kontinenta (Azija, Europa i Sjeverna Amerika) s distribucijom u više od 180 država. Svakodnevno se stvaraju nove tehnologije kojima se nastoji unaprijediti široka paleta proizvoda, a više od 45 godina iskustva ide u prilog nenadmašnoj kvaliteti i izvedbi istih.
U svom poslovanju Maxxis je osvojio brojne nagrade i priznanja te je zadnjih 5 godina na samom vrhu liste najuspješnijih tajvanskih tvrtki.
Bez obzira na to radi li se o najizazovnijim stazama i uvjetima brdskog biciklizma ili pak street vožnji, Maxxis gume postale su sinonim za kvalitetu, funkcionalnost i uspjeh. Možete ih potražiti u biciklističkim trgovinama kao što su Giant Store Zagreb, Marko Projekt, Top Sport, Beciklin te Extreme Shop.

Istraživački Maxxis centri za razvoj i unaprjeđenje proizvoda

Bez obzira na to je li riječ o proizvodnji ili dizajnu, svi Maxxis proizvodi podliježu najnovijim i najmodernijim tehnologijama kojima se ispituje i unaprjeđuje njihova kvaliteta, funkcionalnost i sigurnost.
Kako bi u tome uspjeli Maxxis tvrtka ima 5 istraživačkih centara širom svijeta, dovoljno velikih za neometani rad stotine inženjera, smještaj i rukovanje vrhunskom opremom za unaprjeđenje kvalitete i karakteristika proizvoda.
U Maxxis International istraživanja i razvoj podrazumijevaju sveobuhvatna testiranja (u svim fazama proizvodnje, pakiranja i otpreme) te konstantna podešavanja. Sve s ciljem ispunjavanja zahtjeva postojećih standarda kao i zadovoljavanja želja i potreba klijenata širom svijeta.

Tehnologija izrade biciklističkih guma

Tijekom proizvodnje Maxxis guma koriste se provjerene i testirane tehnologije za dodatnu trakciju i prilagodljivost terenu te se svakodnevno radi na inovacijama i poboljšanjima, zbog čega su postale ultimativni izbor za svakog biciklista; i entuzijasta i profesionalaca. Profesionalni biciklistički timovi koriste i testiraju pojedine modele guma po nekoliko sezona prije nego se te gume nađu u slobodnoj prodaji.
Gume možemo podijeliti prema tipu odnosno prema tome imaju li žičani, složivi ili karbonski rub, dok kućište ili tijelo gume može biti jednoslojno ili dvoslojno. Jednoslojno je manje težine te omogućuje bolje i mekše prilagođavanje gume na teren, dok dvoslojno osigurava dodatnu zaštitu i krutost bočnog dijela gume, budući da dva sloja materijala spajaju oba ruba gume.
Tubeless tehnologija s karbonskim rubom gume i dodatne zaštite protiv bušenja odličan su odabir na MTB biciklima jer su kotači nešto lakši, mogu se voziti na nižem tlaku, i ono najvažnije, vi se možete bolje osigurati od bušenja.
Posebno treba spomenuti i zaštitnu tehnologiju koju karakteriziraju poseban materijal izrade odgovoran za dugotrajnost, otpornost na bušenje, dodatna zaštita gume od ruba do ruba te dodatno pojačavanje bočnih stijenki.

POČASTI I NAGRADE
Visoki Maxxis standardi za kvalitetu, učinkovitost i inovacije priznati su uz brojne počasti i nagrade

Nagrada Šangaja za najboljeg dobavljača
Nagrada Shanghai GM za izvrsnog dobavljača
Nagrada Zlatni ključ Šangaja GM
Nagrada svjetske izvrsnosti tvrtke Ford Motor Company
Nagrada za kvalitetu tvrtke Ford Motor Company Q1
Nagrade za izvrsne dobavljače Jiangling-Ford Auto i Zhengzhou-Nissan
Nagrada Yamaha za izvrsnost dobavljača
Tajvanska Toyotina nagrada za izvrsnu izvoznu vrijednost
Tajvanska nacionalna nagrada za kvalitetu
Uvršćen na Interbrandovu listu Tajvanskih najboljih svjetskih brendova
Japanska nagrada za izvrsnost TPM-a

Maxxis Ikon gume za brdski biciklizam

Svi se Maxxis proizvodi temeljito testiraju vlastitim pogonima prije stavljanja na tržište, a Maxxis International je stekao i povjerenje profesionalnih biciklista koji na svom putu do vrha rado isprobavaju tehnološki najnaprednije gume u najzahtjevnijim uvjetima. Ovdje svakako treba spomenuti Maxxis Ikon gume namijenjene za XC odnosno cross-country brdski biciklizam. Riječ je o tubeless gumama koje dolaze u ukupno 27 varijacija.
Pojedini modeli imaju dodatnu Maxxis EXO tehnologiju zaštite. U proizvodnji ovih guma Maxxis koristi 60 odnosno 120 tpi-a (broj niti po kvadratnom inču u tkanju). 60 tpi-a označava da je riječi o težim i tvrđim gumama otpornijim na posjekotine jer koriste deblje niti, dok 120 tpi-a ukazuje na to da su gume puno lakše i da bolje prianjanju uz podlogu. Samim time gume su mekše i udobnije su za vožnju. Gume s 120tpi uglavnom su natjecateljske klase.
Kada se radi o najizazovnijim stazama i uvjetima brdskog biciklizmai, Maxxis gume postale su sinonim za kvalitetu, funkcionalnost i uspjeh. Možete ih potražiti u biciklističkim trgovinama kao što su Giant Store Zagreb, Marko Projekt, Top Sport, Beciklin te Extreme Shopu.

Rekon Race i Aspen Maxxis gume izrađene na temelju iskustva svjetskih prvaka

Semi-slick XC gume su zbog odličnog gripa namijenjene za vožnju po suhim uvjetima. Ovdje posebno mjesto zauzimaju Rekon Race gume koje bismo mogli opisati kao “nasljednike” Ardent Race modela. Brže su, lakše i dugotrajnije.

Maxxis Aspen 29×2.4″ su gume većeg volumena radi što laganijeg prelaska preko kamenja i korijenja. Imaju minimalan otpor pri kotrljanju, tako da su idealne za natjecanja. Svakako treba spomenuti da je riječ o pobjedničkim gumama na brojnim utrkama svjetskog prvenstva.

Kada se radi o najizazovnijim stazama i uvjetima brdskog biciklizmai, Maxxis gume postale su sinonim za kvalitetu, funkcionalnost i uspjeh. Možete ih potražiti u biciklističkim trgovinama kao što su Giant Store Zagreb, Marko Projekt, Top Sport, Beciklin te Extreme Shopu.

Legendarne „minjonke“ zauzimaju posebno mjesto u enduro biciklizmu

Enduro brdski biciklizam zahtijeva posebno izvedene gume s ripnama koje osiguravaju minimalan otpor, a u isto vrijeme povećavaju trakciju. Pritom se osigurava maksimalna kontrola prilikom upravljanja kao i preciznost ulaska u zavoje.

Dugo očekivani Assegai model napokon je stigao i na HR tržište. Dolazi u više dimenzija, smjesa i ostalih ugrađenih tehnologija. Također je stigao i najbolji saveznik na suhim i brzim stazama Dissector.

Legendarne “minjonke” koje ove godine slave 20 godina proizvodnje, također su dostupne u novim dimenzijama i smjesama (11 novih varijacija s različitim konfiguracijama smjesa od kojih svaka ima nebrojene prednosti, ovisno o vrsti biciklizma). Minion gume proizvode se u čak 115 različitih varijanti!

Gravel Maxxis gume

Zahvaljujući brojnim istraživanjima i testiranjima Maxxis je osmislio jedinstvene svestrane gume namijenjene za različite biciklističke staze. Svakako treba spomenuti nekoliko Maxxis gravel modela koji se zasluženo nalaze na gotovo svakom popisu novih najboljih guma.

  • Maxxis Rambler gume dostupne su u više varijacija te dolaze s EXO tehnologijom zaštite.
  • Maxxis Ravager TR EXO model guma sa 120 tpi-a osigurava veću udobnost i pojačanu trakciju. Radi lakšeg kotrljanja i postizanja veće brzine na cestovnim terenima središnje ripne su gusto raspoređene, dok su one bočne na većim udaljenostima s ciljem osiguravanja što boljeg prianjanja i kontrole u zavojima na najzahtjevnijim terenima.
  • Guma Maxxis Velocita TR 120 tpi namijenjena je u natjecateljske svrhe. Riječ je o iznimno brzoj, izdržljivoj gumi mekanije smjese na rubovima za što bolju trakciju.

Bez obzira na to radi li se o najizazovnijim stazama i uvjetima brdskog biciklizma ili pak street vožnji, Maxxis gume postale su sinonim za kvalitetu, funkcionalnost i uspjeh. Možete ih potražiti u biciklističkim trgovinama kao što su Giant Store Zagreb, Marko Projekt, Top Sport, Beciklin te Extreme Shopu.

IZBORNIK