2. kolo Giant ZLIK-a - Veli Ježenj, MTB centar u centru Istre

Odlični uvjeti na stazi

Baš kao i prošle godine, uz BK MTB Istra Pazin i Veli Ježenj je, drugu godinu za redom, bio domaćin XC Prvenstva Istarske Županije. Posjećenost je bila vrlo dobra što se dalo naslutiti po 120 predprijava preko portala www.prijavim.se. Vrijeme je zimskoligaše itekako poslužilo uzeći u obzir da je prethodnih tjedan dana u svim dijeloviam Istre bilo izuzetno mnogo padalina, no na sam dan utrke sunece je izvirilo i bilo je uistinu ugodno pa smo i natjecatelje većinom vidjeli u ljetnom izdanju u kratkim rukavima.

Sve više najmlađih natjcatelja

Kao i na prvom kolu startalo se u 5 različitih utrka i 15 starosnih kategorija, na startu se pojavilo ukupno 138 natjecatelja. Dvije dječije utrke su bile podijeljene na S utrku za najmlađe (U7) i XL utrku za U9 i U11 kategorije. Možemo povući usporedbu s prethodnom godinom te ustvrditi da se broj djece koji dolazi na Zimsku ligu lagano povećava što je svim organizatorima izuzetno drago.

Najbrži u najjačoj kategoriji prošlogodišnji ukupni pobjednik

Ukupni pobjednik dječije S utrke je Val Milat koji bi se slobodno mogao pridružiti nešto starijim natjecateljima u dječjoj XL utrci gdje su najbrži bili Urban Lampe iz Slovenije (MBK ČRNI VRH), Erik Hlabian  iz Italije (CTF) i Noa Kuhar (BK MTB Istra Pazin) s istim poretkom i u svojoj U11 kategoriji. U kategoriji U9 su redom najbrži bili Ožbej Lampe iz Slovenije (MBK ČRNI VRH), Christian Bruni iz Italije (XC TEAM TRIESTE) te Timon Bobolanović (Adrenalina MTB Team). Kod curica u kategoriji U11 pobjedu u S dječjoj utrci odnosi Nicole Nižić (BBK Team Rodeo) ispred Stefani Štrucelj.

Najbrži na najdužoj utrci za odrasle bio je prošlogodišnji pobjednik Zimske lige Gregor Sikošek (JB Team Novo Mesto - Slovenia) ujedno i najbrži u Master A kategoriji gdje za njim u cilj ulaze kao drugi Deni Baniček (ujedno i prvi u svojoj seniorskoj kategoriji) i kao treći Rok Golob (Bike Point Mali Lošinj).

U utrci kategorija U13/U15 najbrži u kategoriji U13 bili su Dominik Jugović (BK Grobnik), Marko Turčić (BK Novigrad) i Nikola Mikuličić (BK Grobnik), dok u U15 kategoriji prva dva mjesta odnose Erik Vorkapić i Neo Ivanović (oboje BK Grobnik) te David Sandić (BK MTB Istra Pazin) kao treći. Kod djevojčica u kategoriji U15 Sara Hlabian (CTF) odnosi pobjedu ispred Leticie Hrvatin koja nije uspjela završiti utrku. 

Nakon svih utrka i zadnjih natjecatelja koji su prešli ciljnu liniju uslijedila su i proglašenja najbržih natjecatelja i to redom za 2. kolo GIANT Zimske lige pa XC Županijskog Prvenstva te na kraju finalno i najboljih u Istarskom Kupu koji se vozio kroz cijelu 2019. godinu. Uz zalazak sunca i dugo očekivanu tombolu naših partnera gdje smo podijelili vrijedne kupone GIANT-a i #zdravizalogaj First In The Raw branda za najsretnije sudionike ovoga kola ispratili smo i drugo kolo Zimske nam Giant lige Istre i Kvarnera do samoga kraja. 

Napomenimo kao i na kraju svakog našeg izvještaja s utrke ono najbitnije, a to je da ukoliko želite znati više o GIANT MTB Zimskoj ligi ili vas zanima kalendar utrka te kako možete sudjelovati na njima, bacite pogled na FB stranicu www.facebook.com/mtb.zimskaliga. Slijedeće kolo je na rasporedu u nedjelju 24.11.2019. u Rapcu na istoku Istre i to ispred Bike centra Rabac. Novi su nam to domaćini uz već neke znance iz nanovo aktiviranog kluba Istra-bike Labin. Dugo Zimska liga nije bila na ovom području pa željno iščekujemo treće nam kolo Giant MTB Zimske lige u Rapcu!

Rezultati 2. kola GIANT mtb Zimske lige Istre i Kvarnera XC Ježenj:

Po kategorijama - http://bit.ly/GIANTZimskaXCJezenjKategorije 
Ukupno s krugovima - http://bit.ly/GIANTZimskaXCJezenjLaps 
Rezultati XC Prvenstvo Županije Istarske -  http://bit.ly/XCPrvenstvoIstarskeZupanije2019

Video s utrke nemamo jer nam Bojan Horvat (BK Poreč) nije mogao doći na 2. kolo. Pozdrav Bojanu!

Vidimo se 24.11.2019. u Rapcu na 3. kolu GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera?