3. travnja kreću poticaji za kupnju e-bicikala

Za razliku od prošle, ove se godine prijave ne primaju elektroničkim putem već na papiru, što znači da je možete poslati poštom ili dostaviti osobno u pisarnicu Fonda. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati će do 40 posto troškova kupnje novog e-bicikla ili ukupno do 5000,00kn troška.

Koraci koje je potrebno učiniti?

1) Zatražiti od prodavača ponudu za željeni e-bicikl (idealno je da u ponudi budu naznačene karakteristike: kategorija, proizvođač, model, vrsta pogona, snaga do 250 W, emisija CO2)

2) Ispuniti prijavni obrazac Fonda, ispisati ga na pisaču i vlastoručno potpisati.

3) Oba dokumenta uz priložen CD, DVD ili USB "stick" s ispunjenim prijavnim obrascem u Excel (.xlsx) formatu, fizički (poštom ili osobno) dostaviti Fondu s kopijom obje strane osobne iskaznice te gore spomenutom ponudom i tehničkim karakteristikama vozila koje je predmet ponude (karakteristike mogu biti izražene u samoj ponudi no i u katalogu, certifikatu itd.)

Ponudu elektrohibridnih bicikala pogledajte klikom na ovaj link

Kako dostaviti prijavu?

Zahtjev ili prijavu možete dostaviti preporučenom poštom (s naznakom datuma i vremena zaprimanja u poštanskom uredu na omotnici) ili osobno u pisarnicu Fonda u zatvorenoj omotnici s imenom i prezimenom te adresom podnositelja zahtjeva.

Adresa za slanje preporučenom poštom:

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb
uz naznaku: „Zahtjev na javni poziv za vozila – građani – 2019.“

Fond neće u obzir uzimati prijave poslane prije zadanog roka (3. travnja 2019. u 9:00). Prijave će se razmatrati kronološki, pa je važno da svoju pošaljete / dostavite baš u navedeno vrijeme, ili što bliže tom vremenu.

Važno je napomenuti da svoj e-bajk možete kupiti i prije no što eventualno dobijete potvrdan odgovor Fonda, jer će poticaj u tom slučaju biti isplaćen retroaktivno.

Kako je poznato, Fond je u 2018. na zahtjeve odgovorio u roku dva do tri mjeseca. Dobijete li poticaj, trebate ga iskoristiti u roku od 12 mjeseci. Tijekom tih 12 mjeseci možete odabrati i drugi bicikl, no i taj mora odgovarati zadanim uvjetima.

Dokumentacija

Vodič za prijavu za prijavu na javni poziv

Prijavni obrazac za Fond 2019

Info: http://www.fzoeu.hr/

Ponudu elektrohibridnih bicikala pogledajte klikom na ovaj link