4. Turopoljska Milja

 

Kao i do sada Turopoljska Milja vozi se pod motom „UPOZNAJ BOLJE TUROPOLJE“ a za cilj ima približiti prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama našeg predivnog Turopolja. Također cilj nam je potaknuti što veći broj sudionika, različitih dobnih skupina, na aktivan život u biciklizmu, pogotovo u Zagrebačkoj županiji i u Turopolju, te privući ljude iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva u Turopolje. 

Za sve sudionike cikloturističkog maratona „Turopoljska milja“ osigurano je osvježenje na svim stajalištima (kiflice, voće i voda), kao i druge zanimljivosti koje će vas uvjereni smo oduševiti. Na samom kraju manifestacije svi će sudionici uživati u domaćim gastronomskim specijalitetima, pa smo tako ove godine za sve sudionike osigurali gulaš, roštilj i sladoled te još slatkih iznenađenja. 

Osim navedenog, za sve sudionike osigurani su bogati start pokloni koje će svaki sudionik preuzeti prilikom prijave te po završetku maratona svaki sudionik moći će sudjelovati u izvlačenju tombole putem svog startnog broja. I ove je godine Udruga VG TUR TEAM osigurala veliki broj atraktivnih nagrada koje će vas iznenaditi i razveseliti. 
Sudjelujte i otkrijte gdje vas Udruga VG TUR TEAM vodi ove godine. 


Raspored događanja: 

• 08:00 okupljanje, prijave i podjela brojeva ispred caffe bara Bambus, Pleška 38, Velika Gorica 
• 09:30 kratko upoznavanje s rutom, manifestacijom i pravilima vožnje u grupi 
• 10:00 start maratona, 
• 10:25 dolazak na prvo stajalište (Kurija Modić - Bedeković), 
• 11:40 dolazak na drugo stajalište (Kapela Svete Barbare), 
• 13:15 dolazak na treće stajalište (DVD Strmec Bukevski), 
• 14:45 dolazak na četvrto stajalište (Jezero Ježevo), 
• 15:45 dolazak na cilj i druženje ispred caffe bara Bambus, Pleška 38, uz prigodni zabavni program. Pozivamo vas svakako da se s nama družite do kraja programa kako bi otkrili da jeste li među sretnim dobitnicima. 

Dionica biciklijade: Pleška 38, ispred CB Bambus(START) - Gradići - Donja Lomnica - Kurija Modić-Bedeković(1. STAJALIŠTE) - Lukavec - Gornja Lomnica - Velika Mlaka - Kapela Svete Barbare (2. STAJALIŠTE) - Mičevec - Velika Kosnica - Mala Kosnica - Strmec Bukevski - DVD Strmec Bukevski (3. STAJALIŠTE) - Obed - Čret Posavski - Jagodno - Novo Čiče - Jezero Ježevo (4. STAJALIŠTE) - Velika Gorica - Pleška 38, ispred CB Bambus (CILJ) 

Stajališta/odmorišta biciklijade:


1. Kurija Modić – Bedeković, Donja Lomnica 
2. Kapela Svete Barbare, Velika Mlaka 
3. DVD Strmec Bukevski, Strmec Bukevski 
4. Jezero Ježevo, Novo Čiče 

Dužina biciklijade: 49 km 

Teren: Asfalt 

Visinska razlika: 5 m 

Brzina kretanja kolone: avg. 17 km/h 

Karta:   https://www.bikemap.net/en/r/5032230/  

Kotizacija: 30,00 kn (plaća se na dan održavanja maratona) 

Plaćanjem kotizacije ostvarujete pravo na start poklon prilikom prijave, okrjepu kiflicama, vodom i voćem na svim stajalištima, pravo sudjelovanja na tomboli na kraju biciklijade kao i na ukusne domaće gastronomske specijalitete te još puno toga... 

Prijaviti se možete na: 

·  https://drive.google.com/open?id=1xXHJMtl_26kcH2m0VUS_6rXBnhby29U3QX3lcLSK6Pg  

On-line prijave moguće su do 28.06.2019 u 23:59, a nakon toga prijaviti se možete na dan održavanja biciklijade na startu biciklijade od 08:00 do 09:30 sati. 

U slučaju lošeg vremena biciklijada će se odgoditi 7 dana a o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti. 

Napomena: svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost. Sudjelovati mogu osobe s tim da osobe mlađe od 16 godina mogu sudjelovati uz prisustvo osobe starije od 16 godina i obaveznu kacigu. Osobe koje sudjeluju uz prisustvo starije osobe nisu dužne plaćati kotizaciju. 

Udruga VG TUR TEAM osigurala je pratnju policije, vatrogasaca, redara i medicinske pomoći tijekom cijele vožnje kao i prilikom okrijepe na stajalištima, jer vaša sigurnost nam je najbitnija. 
Također smo osigurali i pratnju servisnog vozila tako da vas mali kvarovi i probušena guma ne spriječi od daljnjeg sudjelovanja na Turopoljskoj Milji. 

Naš mali video pozivnicu možete pogledati ovdje: 


· Više informacija o udruzi: 
https://www.facebook.com/VGTURTEAM/ 
http://www.vgturteam.hr/  

Pogledajte kako nam je bilo na trećoj Turopoljskoj Milji: