4Islands - jadranska se turneja nastavlja

Svaki otok, jedna etapa

Utrka se sastoji od četiri etape koje nas provode kroz prirodne ljepote četiri kvarnerska otoka, otoka Krka, Cresa, Raba i Lošinja gdje će po završetku posljednje etape, između ostalog biti proglašeni i ukupni pobjednici utrke. Početak utrke je u Baški na otoku Krku 11. travnja, a završetak na Lošinju 14. travnja. Nakon svake će etape biti proglašeni etapni pobjednici koji će nakon svih odvoženih etapa prijeći ukupno 270km i preko 5000 metara uspona.

Sakupite UCI bodove

Od ove se godine utrka boduje prema međunarodnom sustavu bodovanja UCI, što je i dodatan motiv brdskim biciklistima, vidi se vidi i po brojnosti natjecatelja. Naime, nastupit će šest stotina biciklista iz tridesetak zemalja. Od sjeverne Danske pa sve do krajnjeg juga i Južnoafričke republike.

Utrka je i rekreativnog karaktera

U utrci, izuzev vrhunskih sportaša, mogu sudjelovati i rekreativci te osjetiti kako je voziti uz vrhunske brdske biciklista te pregledati ponudu izloženih bicikala i opreme.

GIANT-ovci na utrci

Kada smo kod GIANT vozača, svakako moramo spomenuti MTB team Adrenalina i BK Biker čiji će natjecatelji voziti GIANT modele. Tako Đani Simčić vozi GIANT XTC Advanced 29er 0 model, a Anthony Bilić GIANT XTC Advanced 29er 1 2018 model. Na GIANT-ima trailove će u najkraćem mogućem vremenu pokušati svladati i Joško Fabris i Tea Đurek iz BK Biker te Ivo Šime Krajinović i Paola Vrdoljak također iz Biker-a. Također tri   Anthema Advanced Pro 29er 1 (2018.) biti će u nogama ekipe iz BK Ciklus. Želimo mnogo sreće svima, a pogotovo onima na GIANT-ima! :-)

Anthony Bilić i Đani Simčić

Tea Đurek

Anthony Bilić

Tea Đurek Đani Simčić