Bablje ljeto obilježilo 1. kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

Zbog zahtjevnosti staze, dvije dječje utrke

Na startu se u 4 zasebne utrke i 15 starosnih kategorija pojavilo ukupno 118 natjecatelja. Kao iznimka se uz 3 postojeće utrke moralo, zbog zahtjevnosti terena, za najmlađe starosne skupine izdvojiti poseban start i skrojiti posebna staza pa smo, kako bismo omogućili natjecanje svim natjecateljima, imali dvije dječje utrke pod nazivima Dječja S i dječja XL. Općenito možemo zaključiti da su dojmovi sa staze dobri do odlični, ovisno o tehničkoj pripremi vozača koji su komentirali novu stazu u režiji BK Grobnika. Grobničani su najavili i mogućnost da možda u neko skorije vrijeme s ovom stazom probaju dobiti organizaciju i jedne utrke za Kup Hrvatske. Želimo im sve najbolje s planovima i da im se sve želje ostvare.

Deni Baniček najbolji u najjačoj kategoriji

Navedimo i najbrže natjecatelje po utrkama, a to su na glavnoj utrci bili Deni BANIČEK s vremenom 1:07:05,8 i drugi Sandy KOVAČEVIĆ (BK LOOD) s vremenom 1:07:41,7 tj. s 35 sekundi zaostatka za vodećim. Treći je u cilj ušao Slovenac Rok GOLOB (BIKE POINT MALI LOŠINJ) s vremenom utrke 1:08:04,5 tj. 58 sekundi zaostatka za pobjednikom.

David Sandić najbrži u U13/U15

Najbrži natjecatelji utrke uzrasta U13/U15 su u nedjelju bili David SANDIĆ (BK MTB ISTRA - PAZIN) s vremenom 36:06,0, Lovro MARČELJA (BK CRIKVENICA) s vremenom 39:41,1 te kao treći Dominik JUGOVIĆ (BK GROBNIK) s vremenom 40:30,1.

Najbrži u dječjim utrkama

Dječja XL utrka je imala svoje pobjednike a to su redom: Urban LAMPE iz slovenskog kluba MBK ČRNI VRH i vremenom 3:36,1, Antonio LICUL (BK GROBNIK) s vremenom 3:38,8 te Noa KUHAR (BK MTB ISTRA PAZIN) s vremenom 3:43,9. Najbolji najmlađi natjecatelji koji su vozili utrku pod imenom Dječja S utrka su: Val MILAT s vremenom 1:35,6, Nicole NIZIC (BBK TEAM RODEO) s vremenom 2:14,7 te Niko ERAKOVIĆ s vremenom 2:21,4.

Nakon utrke okrijepa i tombola powered by GIANT

Nakon završetka glavne utrke te nakon okrijepe i proglašenja najbržih i najspretnijih po kategorijama uslijedila je već dobro znana tombola zimskoligaškog sponzora i partnera biciklističkog branda GIANT gdje su najsretniji natjecatelji tog sunčanog dana imali priliku još se jednom osmjehnuti sa zadovoljstvom pošto su mogli osvojiti vrijedne poklon bonove trgovine GIANT Store Zagreb. Još jedan dodatni razlog za osmijeh donijeli su #zdravizalogaji u obliku orašasto-voćnih pločica FIRST IN THE RAW našeg novog sponzora tj. bolje rečeno partnera u ovim nedjeljnim akcijskim avanturama.

Želite li znati više o GIANT MTB Zimskoj ligi, zanima li vas kalendar utrka te kako možete sudjelovati, bacite pogled na FB stranicu www.facebook.com/mtb.zimskaliga. Sljedeće kolo je na rasporedu u nedjelju 10.11.2019. u samom središtu Istre, točnije u mjestu Ježenj kod Pazina koje će ujedno biti i Županijsko XC Prvenstvo za 2019. godinu.

Rezultati po kategorijama:

http://bit.ly/GIANTZimskaXCRastocineKategorije 

Ukupni rezultati po utrkama:

http://bit.ly/GIANTZimskaXCRastocineOverall 

Vremena po krugovima:

http://bit.ly/GIANTZimskaXCRastocineLaps

Video s utrke kao i uvijek donosi Bojan Horvat (BK Poreč) :

Hvala svima što se vozite s nama i vidimo se 10.11.2019. u Ježenju na 2. kolu GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera!