Drugo najbrojnije kolo 13. sezone Giant MTB Zimske lige i Kvarnera

Jednod od brojnijih kola godine i maškare u Roču

giant zlik 2020

Koliko god mi bili tužni i nesretni što ove godine nemamo pravu zimu, s druge je strane je veselje utoliko jače jer biciklisti sigurno uživaju u ovakvom vremenu i temperaturama. Sve je dalo nagovjestiti (pa i broj pretprijava) da će se raditi o jednom od brojnijih kola ove sezone. BK Buzet je kao i prethodnih godina svoje kolo realizirao u Roču, a Roč je kao i prethodnih godina u veljači bio pun mašakaranih ljudi koji iz ovoga kraja kreću na svoje maškarane zabave.

Rezultati

giant zlik 2020

Start dječijih utrka je uslijedio 2 minute nakon podneva i to kako smo se već naučili s dječijom S utrkom koja obuhvaća kategorije dječaci do 7 godina te djevojčice do 11 godina. Najbolji kod mladih dama bile su, Kaja PEVEC iz Slovenije, Nicole NIŽIĆ (BBK Team Rodeo) i Stefani ŠTRUCELJ, dok je kod dečkiju najbrži bio Val MILAT (BK Campetto), ujedno najstariji natjecatelj ovoj kategoriji. Drugi u cilj stiže Gabrijel BRNELIĆ (BK Grobnik), a treći Alen Simonič iz Slovenije iza kojeg je u cilj ušao "najstidljiviji natjecatelj" Martin PRENKPALAJ 

Dječija utrka za malo starije natjecatelje pod nazivom XL za kategorije U9 i U11 kod dečkiju privukla je na start 16 natjecatelja gdje se u utrci vodila prava mala borba. Postolja su ovog puta izborili kod kategorije U9 Marcos REMON (Ljubljana MIGIMIGI), Ožbej LAMPE (MBK Črni Vrh) te Luka DRAGIČEVIĆ (BK Montes). Kod kategorije U11 najbolji i najbrži bili su Lenart DEJAK (Energijateam.com), Urban LAMPE (MBK Črni Vrh) i kao treći Noa KUHAR (BK MTB Istra- Pazin). 

giant zlik 2020

U kategoriji do 13 godina redom su najbolji bili Simone LEO (ASD Accido Lattico Team), Marko TURČIĆ (BK Novigrad) i Dominik JUGOVIĆ (BK Grobnik). Kategorija U15 kod djevojaka bila je rezervirana za Lenu NADU (BK Montes) pošto nije imala vršnjačku konkurenciju dok je kod dečiju u istoj dobnoj kategoriji pobjedu izborio Erik VORKAPIĆ (BK Grobnik), a u cilj drugi i treći ušli su Leonardo Maria AZZINI (ASD Team Garzon) te Neo IVANOVIĆ (BK Grobnik).

Utrku odraslih tj. glavnu utrku u ukupnom poretku je od samog starta vodio pa na kraju i pobijedio junior Carlo JURIŠEVIĆ (BK Vertigo) ispred Anthony BILIĆA trenutno bez kluba te Gregora SIKOŠEKA jedinog Slovenca koji vozi za BK Novigrad.

giant zlik 2020

Najbrže djevojke u kategoriji od 15 do 30 godina redom bile su, Lucrezia BRAIDA (ASD Team Garzon), Anja NADU (BK Montes) te Antonela JURETIĆ (BK GROBNIK), dok su u starijoj i nešto jačoj ženskoj kategoriji 30+ postolja zauzele Roberta CAPON (ASD Gruppo Generali Trieste) ispred Donatelle COSLIANI (SC Cottur ASD) te Elise MORO (Zerobike).

Kod kadeta iliti U17 kategoriji je najbrže vozio Cristiano DI GASPERO (ASD Taam Granzon), dok su za njim dečki Matko MARGETIĆ (BK Grobnik) i Ivan PUCKO (Adrenalina MTB Team) imali prilično velik zaostatak. Kod juniora je prvi u cilju bio već spomenuti Carlo JURUIŠEVIĆ, dok za njim, također kao i kod kadeta, veliki zaostatak ima Borna KOVAČEVIĆ iz Fužina te Dylan ŠESTAN također bez kluba. Kod seniora tj. kategorije U30M pobjedu je odnio Anthony BILIĆ, a za njim u cilj ulaze Sandy KOVAČEVIĆ (BK LOOD) i Edoardo BRAIDA (Trivium Froggy Team) iz Italije. 

Kod najmlađih veterana u kategoriji Master A najbolje su se snašli već spomenuti Gregor SIKOŠEK (BK Novigrad), Jurica GALIĆ (BK MONTES) i Luka GRUBIŠIĆ (Adrenalina MTB Team). Kod MAster B kategorije na postolja se penju Loris TOMAT (ASD Valchiaro), Igor BOŽIĆ (Adrenalina MTB Team) i Alessabdro MARCHESIC (ASD Gruppo Generali Trieste). U najstarijoj kategoriji GIANT MTB Zimske lige Master C/D na postolja osvajaju već stari znanci Zimske lige Maurizio INGUSCIO i Giancarlo MILOCCO oboje članovi kluba GS AZZIDA te kao treći Giovanni Marassi (ASD Bike & Run Gorizia). 

Sve rezultate po kategorijama i ukupno s pojedinim krugovima možete pogledati na slijedećim linkovima: http://bit.ly/GiantMtbZimskaXCRocCat i http://bit.ly/GintMtbZimskaXCRocLaps.

Nakon dodjele nagrada Giant tombola

giant zlik 2020

Nakon što smo dočekali sve natjecatelje u cilju i nakon što smo uspjeli dočekati okrijepu koja je nešto kasnila, uslijedila je dodjela nagrada i priznanja najboljim natjecateljima po kategorijama. Nagrade su bile i u obliku #zdravizalogaj našeg sponzora tvrtke First In The Raw, a nagradilo se i najsretnije našom "random" tombolom i vrijednim poklon bonovima partnera GIANT Hrvatska.

Još dva kola do kraja

giant zlik 2020

Preostaju nam još dva kola do kraja ovogodišnje sezone a sve datume GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera možete pronaći na FB stranici  gdje se objavljuju najave pojedinih kola, fotografije s utrka kao i sve druge pojedinosti lige. Kako su već objavljeni i bodovi s utrke bodovno stanje trenutnog poretka lige po kolima i kategorijama možete provjeriti kod našeg partnera www.prijavim.se i to na linku - http://bit.ly/GIANTmtbZimska2020scores.

Slijedeće kolo i slijedeći sastanak zakazujemo za 8. ožujka na Dan žena, u neposrednoj blizini grada Rijeke na XC Ronjgi u organizaciji riječkog ogranka Adrenalina MTB Teama. Vjerujemo da će na novo pripremljenoj stazi biti vrlo zanimljivo uz naravno dobro biciklističko društvo kao i na svakome kolu do sada! 

Fotografije: Darko Matković (Buzet) i Giant Mtb Zimska liga Istre i Kvarnera