Eppingerov Daniel Pozzecco i drugi put prvi na Giant MTB Zlik-u!

Gregor Sikošek (JB Team Novo Mesto) bio je drugi, no prvi u svojoj kategoriji Master A (30-39 godina - U40). Vodio je tijesnu borbu do dvadesetak metara pred cilj u kojoj je odnio pobjedu te treće mjesto prepustio  Giacomo Chiumenti (ASD Team Velociraptors) koji je također prvi u svojoj juniorskoj kategoriji U19 (17-18 godina). Borba za vodeće pozicije glavne utrke se i dalje zahuktava te primjećujemo kako svako slijedeće kolo dovodi nove natjecatelje željne dobre jurnjave.

zlik 5. kolo

Utrka kategorija U13/U15 koja se vozi na istoj stazi, no uz manji broj krugova donijela je uvjerljivu pobjedu za Žana Pahora (Energijateam.com), drugo mjesta za individualca iz Slovenije Filipa Rencela te treće mjesto za dečka s Grobnika Erika Vorkapića.

zlik 5. kolo

U dječjoj utrci vodila se borba na posebno označenoj stazi u blizini startnog područja. Ukupnu pobjedu odnio je Erik Hlabian (Cycling team Friuli) ujedno i prvi u kategoriji U11, dok su drugo i treće mjesto redom zauzeli Dominik Jugović (BK Grobnik) i Noa Kuhar (BK Žminj) ujedno drugi i treći u istoj dobnoj kategoriji (U11).

zlik 5. kolo

Ukupan broj natjecatelja je i na ovom kolu prevalio brojku od 100 koji su se zajedno nadali utrci bez padalina pošto je nekih pola sata pred start nebo odjednom prekrilo sivilo teških oblaka koji su samo čekali da ispuste sav teret, no to, na svu sreću, nije bio slučaj. Cijela utrka je prošla u odličnom raspoloženju, veselim licima te slatkim dodacima nakon toplog obroka. BK Poreč već tradiocionalno surađuje s lokalnom Ugostiteljskom školom za izradu slasnih kolačića na opće veselje svih prisutnih natjecatelja i gledatelja. Nismo čuli niti jednu zamjerku za organizaciju i domaćinstvo pod palicom BK Poreča već same pohvale kao i uvijek na St. Becich. :)

zlik 5. kolo

Nakon toplog obroka i slatkih kolačića krenulo se i sa proglašenjima najboljih nakon čega je uslijedila i GIANT tombola gdje se opet iznova kao i na svakom kolu podijelilo svih deset poklon bonova Giant-a. a nakon toga i jedna startnina naših prijatelja i natjecatelja Groalps bike maratona kao i još jedne svjetlosne instalacije u vidu Bike balls svjetla trgovine Enduro bikes and stuff iz Pule. Svi sretni dobitnici se mogu pronaći i taggirati u galeriji fotografija na stranici Zimske lige čime će dokazati svoj identitet za realizaciju poklon bona uz naravno email koji su dali prilikom prijava. 

 

Sve rezultate 5. kola GIANT MTB ZLIK / XC St. Becich možete pogledati ovdje:

Po kategorijama: http://bit.ly/5koloGiantZlik_Cat

Ukupno po utrkama: http://bit.ly/5koloGaintZlik_Overall

Krugovi: http://bit.ly/5koloGiantZlik_Laps

Zahvaljujemo se svim natjecateljima koji su bili na našem 5. kolu i naravno čestitamo svim pobjednicima, gubitnicima i sretnicima lutrije još jednog kola GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera!

GIANT MTB Zimska liga Istre i Kvarnera održava se već 12 godina na području Istre, Kvarnera i pokojeg kola na području Slovenije. Želite li sudjelovati kao natjecatelj informacije možete potražiti na FB stranici ove grupe organizatora rekreativne lige http://bit.ly/GIANTmtbZLIK

Očekujemo Vas u još većem broju već na slijedećem kolu 10.2.2019. u Novigradu kod našim već starih domaćina na već poznatoj stazi uz samo more. Prijave za slijedeće kolo su naravno već otvorene - http://bit.ly/GiantMtbZlik6kolo_Prijave !

Video sa staze!