Gregor DIMIC osvojio 6. "morsko" kolo ZLIK-a u organizaciji BK Novigrad

Jedno od najbrojnijih kola u 13 godina održavanja

ZLIK 6. kolo Novigrad 2020.

Neki su se povukli radi lakših proklizavanja tako je utrku na kraju ukupno startala 171 osoba. Predviđanja i najave su se ostvarile, a već po predprijvama na portalu prijavim.se moglo se naslutiti da će to biti jedno od najbrojnijih kola Zimske lige u ovih 13 godina održavanja. Peta je ovo godina na ovoj lokaciji uz naše domaćine BK Novigrad i njihovo "morsko" kolo, tik do mora, na kojemu se redovno, iz sezone u sezonu, pojavi mnogo natjecatelja izvan naše istarske i kvarnerske zone željnih dobre jurnjave na 2 kotača.

Izmjena staze zbog posebno skliskih uvjeta

Utrke su počele nakon 12 sati uz nešto malo kašnjenja radi prilagodbe jednog dijela staze posebno skliskim uvjetima toga dana. Startalo se u više odvojenih startova s ukupno 15 starosnih kategorija gdje se, naravno, prvo započelo s najmlađima i njihovom posebnom stazom koja se protezala oko same baze i mjesta okupljanja. Start glavne utrke je uslijedio uz koju minutu zakašnjenja te odmah nakon 2 minute krenula je i utrka za kategorije U13/U15.

Pobjedu u glavnoj utrci odnio Gregor Dimčić, u kategorji seniorki žestoka borba talijanki

Prvi se u cilju dječije S utrke ponovno našao Val MILAT (BK Campetto), a odmah nakon njega i Gita GOLJA (BBK IstraBike) ujedno i prvi svatko u svojoj starosnoj kategoriji. Na nešto brojnijoj dječijoj XL utrci redovno bude veća konkurencija pa je tako u Novigradu najbrži bio Filip NORŠIĆ (BBK Šišmiš) ujedno i prvi u kategoriji U11, dok je u kategoriji U9 najbrži bio Ožbej LAMPE (MBK Črni Vrh).

Pobjedu u glavnoj utrci odnosi Gregor DIMIC (Energijateam.com) ujedno prvi U30 kategorije, dok su za njim u cilj stigli Daniel POZZECCO (Eppinger team) i Gregor SIKOŠEK kao novo pojačanje u BK Novigrad koji je u svojoj U40 kategoriji osvojio prvu poziciju. 

Kod juniorki (15-29 godina) najbolje su bile Tamara HOMAR (Energijateam.com), Daša MLAKAR (MBK Črni Vrh) te Lucrezia BRAIDA (ASD Team Garzon), dok se u kategoriji seniorki vodila borba između talijanskih dresova gdje je prvu poziciju zauzela Roberta CAPON (ASD Gruppo Generali), Daniela FEDELE (Gruppo Bastion bike ASD) kao druga te Donatella COSLIANI (SC Cottur ASD) koja je ušla u cilj treća.

U utrci kategorija U13/U15 najbrži u kategoriji U13 bili su Simone LEO (ASD Acido Lattico team), Marko TURČIĆ (BK Novigrad) i Dominik JUGOVIĆ (BK Grobnik), dok su kod U15 kategorije prva mjesta odnijeli Žan PAHOR (EnergijaTeam.com), David SANDIĆ (BK MTB Istra - Pazin) te Erik VORKAPIĆ (BK Grobnik). Kod djevojčica u kategoriji U15 Sara Hlabian (CTF) odnosi prvo mjesto, ali nažalost opet bez konkurencije.

Kod kadeta u glavnoj utrci su najbrži bili Cristiano DI GASPERO (ASD TEAM Garzon), Ivan PERUŠKO (BK Axa) i Gašper AHAČIĆ (Energijateam.com), dok su kod Juniora u nešto slabijoj konkurenciji u cilj uletili Carlo Jurišević (BK Vertigo), Jan MODRIAN (KD Rajd) i Lukas MODRUŠAN (Adrenalina MTB Team).

Okrijepa i Giant tobola za kraj

Giant Zlik 6. kolo Novigrad

Nakon svih utrka uslijedila je i okrijepa te proglašenje najbržih i najspretnijih natjecatelja. Postolja su blještala od sjajnih osmjeha, a natjecatelji su bili ukrašeni medaljama i diplomama ovisno o kategorijama. Ovog puta na postoljima starije kategorije bile su nagrađene artiklima iz ponude branda FIRST IN THE RAW #zdravizalogaj, a nakon proglašenja uslijedila je i GIANT sretna "random" tombola gdje smo u još jednom naletu podijelili vrijedne kupone branda GIANT-a najsretnijim sudionicima ovoga kola.

Više o GIANT MTB zimskoj ligi Istre i Kvarnera možete saznati na FB stranici www.facebook.com/mtb.zimskaliga/. Detaljnije o svakom kolu možete pratiti u kreiranim eventima lige a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći i kod našeg partnera www.prijavim.se prilikom prijave na svako od kola lige kao i ukupne bodove ove sezone.

Sve rezultate 6. kola GIANT mtb Zimske lige Istre i Kvarnera XC Novigrad možete potražiti na slijedećim linkovima

Rezultati po kategorijama - http://bit.ly/GIANTZimskaXCNovigradKat
Rezultati ukupno i po krugovima http://bit.ly/GIANTmtbZimskaXCNovigradLaps .

Video s utrke - Deni Kernjus

http://bit.ly/XCNovigradVideo

Fotografije: Matej Damijanić - Damijanić Photography

Vidimo se 16.12.2019. u Roču, malom mjestu bogate tradicije na još jednom kolu Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera!