Luda avantura Iggija Vaggija - TCR Advanced Pro na hard testu

Nije mi bilo svejedno, al' sad nakon 8 dana putovanja i 7 dana intenzivnog bicikliranja svim mogućim cestama, pa čak i makadamom, nakon cca 850km i cca 11.000m visinske, mogu reći da TCR zvjerka za sve. I prije, kad sam kupoval, tražil sam allrounder, al da će bit za ovakve avanture.… još da postoji način za jednostavnije postavljanje bisaga (iako nije za to 😂😂😂). Ustvari mi je najveći problem bil kak smjestiti teret na bicikl koji za to nije, full carbon, bez ijedne rupe za paket treger.

S biciklom nisam imao nikakve probleme (unatoč karbonskim kotačima) iako smo par km napravili i po makadamu kad smo pokušali kratiti do Neuma, al nas nisu pustili na mali pogranični prijelaz. S lakoćom sam čak i opterećen bisagama (cca 15kg) postizal brzinu do 30 km/h na ravnim dionicama, sjurio se prema Kupresu 65-70km/h, redovito spuštao 55+ bez i jednog speedwoblea ili iznenadnog trzaja (osim zbog udara vjetra). Prijenosom KOM varijante pogona i kazete (King of Mountain) s lakoćom sam savladavao i najstrmije uspone i ostavljao ekipu daleko iza sebe. Na spustu, bez klaćenja, redovito sam morao kočiti da ostanem u formaciji ili se jednostavno pustio i čekao ekipu u podnožju. Vjerojatno je tome pomogla aeromizirana rama, oni su bili teži od mene...

A i lepa je...

Kalinka je moja gejša 芸者

3 je sretan broj

Inače, do Dubrovnika preko Bosne mi je već neko vrijeme želja. To sam pričal Zenilu i on se zagrijal jako pa sam mu posudil svoj prvi cestovnjak, usput je to spomenul Igoru pa se i on zagrijal [🙂] . Ustvari mislim da je trojka idealna brojka, nema puno kompliciranja, nije bilo ni jedne nesuglasice i izmjene svaka 2km su bile taman.

Etape:

  1. Ludbreg-Banja Luka 220km/1100mnv
  2. Banja Luka-Bugojno 120km/1000mnv
  3. Bugojno-Metković 165km/1700mnv
  4. Metković-Dubrovnik 88km/900mnv
  5. katamaran Korčula-Vela Luka 55km/1400mnv
  6. trajekt-auto Šibenski most-Zadar 77km/900mnv
  7. katamaran Mali Lošinj-Porozina, Cres 78km/1600mnv

Naj… dijelovi puta

Najljepši dio bio nam je kanjon Vrbasa, čak nakon Jajca, a najteži uspon iz Bugojna na Kupres (prijevoj Koprivnica), konstantni uspon 20km, cca10%, možda i više... Najtoplije je bilo kroz Hercegovinu. Od Kupresa do Metkovića je stalni spust, s par uspona, al dođeš u Bugojno potpuno mokar, a spust 60km/h. Povremeno te zapuhne takva vrućina ko da stojiš kraj roštilja.

 

Od problema i prigovora

Ono kad si glup, osjećajan i pametan. Istovremeno, skoro. Glup, jer sam krivo postavio novi lanac (radio to prvi put u životu 🤷) i tak vozil 150km. Srećom/ nesrećom je mašinica izdržala, a i ja (striganje i dodatno opterećenje), kaj nije prvi put 😂 . Osjećajan, jer sam osjetio da je zapelo i nisam stisnuo jer bi sve smrvio, a avantura bi završila prije granice.

Pametan, jer sam sve sam popravio, a nikad nisam šarafio po Ultegri. A mislim, ako može jedan inžinjer (ili više njih 😂) onda mogu i ja. Mogu sve.

Top of Form

Šaka suza, vrića smija ča je život vengo fantazija…

Iggi: „Bic je izdržao 😊“.