LUDVIGSSON OSVOJIO ÉTOILE de BESSÈGES!

 

Tobias Ludvigsson doživio je veliki uspjeh za tim Giant-Shimano, prošlog, nevjerojatnog vikenda, pobjedivši u zadnjoj vožnji i osvojivši kompletan naslov prvaka etapne utrke Étoile de Bessègese u Francuskoj.

Ludvigsson je u nedjelju stigao u Alés na petu etapu utrke sa 34 sekunde zaostatka pred vodstvom Sanderom Helvenom. Dvadesetdvogodišnji Šveđanin vozio je Giant Trinity Advanced SL time trail model prvi put. Svladao je kompliciranu stazu od 10.7 km na kojoj se nalazi nekoliko strmih uspona, posebno na završnom dijelu staze (2 km) i sa vremenom 15:37 ostvario ukupnu pobjedu na natjecanju.

“Osjećam se ponosno obzirom na ovako veliki početak, želim se zahvaliti neupitnoj podršci tima, osoblju i sponzorima”, rekao je Ludvigsson. “Ova zima popraćena je posebnim planom treninga kako bismo postigli bolje vrijeme za trial. Osim toga, prošli smo aero testove protekli tjedan kako bismo uskladili svaki detalj na biciklu. Predivno je vidjeti kako se sav taj trud i ispatio. Uz Giantov Trinity model imam osjećaj da sam ostvario savršenu kobinaciju koja  izvlači ono najbolje iz mene.”

Ludvigssonu se u finalu na prijestolju pridružio i kolega iz tima John Degenkolb.Nijemac je osvojio treće mjesto sa 5 sekundi prednosti i tako skupio bodove za ostvarenje ukupne pobjede.

 

( Nedjelja, 09.02.2014.)