Matija Meštrić pokorio XC Ronjgi

Jedan dio talijanskih ligaša je s obzirom na novonastalu situaciju, a vjerujemo i radi svjesnosti o ozbiljnosti situacije odlučilo preskočiti naše predzadnje kolo lige. Nažalost imamo takvu situaciju da se stanje mijenja iz sata u sat tako da ne čudi i stvarno uvođenje jačih mjera kontrole granice već slijedećeg dana. No i s obzirom na neke nedolaske skupila se lijepa brojka od ukupno 111 natjecatelja koji su došli isprobati novu stazu riječkog ogranka Adrenalina MTB Teama i ekipe lokalnog BK Vertiga. 

Utrku otvorili najmlađi

Utrke su krenule s najmlađima tek nešto nakon podneva. Krug od oko 300m su trebali voziti i najmlađe skupine samo za razliku od nešto starijih kolega kategorija U9 i U11 kod dečki bitno manji broj krugova. Kao i kod ranijih kola bilo je dozvoljeno roditeljima da na težim dijelovima pomognu mališanima pri većim usponima ili većim brzinama na spuštajućim dijelovima. Kod utrke djevojčica do 11 godina najbrža je bila Emily ŠEKULJA ispred Stefani ŠTRUCELJ i Korine ABRAMOVIĆ (BBK TEAM RODEO). U istoj utrci, ali u kategoriji dječaka do 7 godina najbrži je već standardno bio Val MILAT (BK CAMPETTO) a za njim u cilj ulazi Adam SIMONIČ i s krugom manje najmlađi Gabrijel BRNELIĆ (BK GROBNIK). Kod slijedećeg starta dječje utrke u kategoriji muških do 9 godina pobjedu odnosi Tine MLAKAR (MBK ČRNI VRH) ispred klupskog kolege Ožbeja LAMPEA (MBK ČRNI VRH) i trećeplasiranoga Tome EŠKINJE (BBK TEAM RODEO). U muškoj kategoriji U11 najbrži su bili Noa KUHAR (BK MTB ISTRA PAZIN), Jakob MLAKAR i Urban LAMPE oboje članovi kluba MBK ČRNI VRH.

Kod utrke U13/U15 i kategorije do 15 godina kod cura najbolje su bile Bianca PERUSIN (GCD PEDALE MANZANESE) i Ilaria TAMBOSCO (ASD JAM'S BIKE TEAM BUJA) dok su kod muških u kategoriji do 15 godina najbrži bili Jakob JERE i Gal STARMAN istoga kluba CALCIT BIKE TEAM te kao treći Erik VORKAPIĆ (BK GROBNIK). U istoj utrci ali u kategoriji muških do 13 god. najbrži su bili Simone LEO (ASD ACIDO LATTICO TEAM),  Ettore FABBRO (ASD JAM'S BIKE TEAM BUJA) te  Marko TURČIĆ (BK NOVIGRAD). 

U sklopu glavne utrke najbolje i najspretnije juniorke bile su Lucrezia BRAIDA (ASD TEAM GRANZON), Daša MLAKAR (MBK ČRNI VRH) te Jana FILIPOVIĆ (BK BIKER). Kod kategorije kadeta ili kategorije U17 najbolji su bili Cristiano DI GASPERO (ASD TEAM GRANZON), Assi DELLAMEA (ASD JAM'S BIKE TEAM BUJA) te Matko MARGETIĆ (BK GROBNIK). Kod juniora ili kategorije U19 pobjedu odnosi Valentino NADALUTTI (ASD JAM'S BIKE TEAM BUJA) ispred Alena SMOLICA (BK OPUšTENO) i Antonia VLAHA (BBK TEAM RODEO) kao trećeg. 

Kod kategorije seniora najbrži je bio Matija Meštrić (BK Maraton) koji je ujedno i najbolji natjecatelj utrke ukupno dok u cilj kao drugi i treći ulaze Moreno CORAZZIN (DELIZIA BIKE TEAM) i Sandy KOVAČEVIĆ (BK LOOD). Kod kategorije Master A pobjedu odnosi Luka GRUBIŠIĆ (ADRENALINA MTB TEAM) ispred Luke HORVATA (BK OSIJEK 2010) gdje u cilj kao treći ulazi Fabio ZILLE (ASD ACIDO LATTICO TEAM). U kategoriji Master B iliti 40-49 god. Igor BOŽIĆ i Mario Pustijanac (ADRENALINA MTB TEAM) zauzimaju prva dva mjesta dok je treći u cilj stigao Erik MILAT (BK CAMPETTO). I za kraj kod najstarijih natjecatelja preko 50 godina najbrži su bili Massimo NADALUTTI (ASD WILD PURCIT TEAM), Giovanni MARASSI (A.S.D. BIKE & RUN GORIZIA) i domaći Denis UDOVIĆ (BK GROBNIK).

Okrijepa i GIANT tombola za kraj

Nakon svih odvoženih utrka uslijedila je i okrijepa u lokalu sportskog centra Ronjgi kao i proglašenje najbržih i najspretnijih natjecatelja ispred već spomenutog centra. Sva postolja su osim medalja bila nagrađena i proizvodima iz ponude branda FIRST IN THE RAW. Pravi je to #zdravizalogaj za sve naše natjecatelje koji paze na svoju prehranu jer se radi o čistom sušenom voću i orašastim plodovima. Nakon proglašenja najboljih uslijedila je i GIANTova "random" tombola gdje smo u još jednom naletu podijelili vrijedne kupone branda GIANT-a najsretnijim sudionicima ovoga kola. Čestitamo svim natjecateljima na uspješnoj utrci i svim sretnim dobitnicima! 

Više o GIANT MTB zimskoj lizi Istre i Kvarnera možete saznati na FB stranici www.facebook.com/mtb.zimskaliga/. Detaljnije o svakom kolu možete pratiti u kreiranim eventima lige a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći i kod našeg partnera www.prijavim.se prilikom prijave na svako od kola lige kao i ukupne bodove ove sezone.

Sve rezultate 8. kola XC Ronjgi možete pogledati na slijedećim linkovima - po kategorijama http://bit.ly/GiantMTBZimskaXCRonjgiCat i ukupno s krugovima http://bit.ly/GiantMTBZimskaXCRonjgiLaps.

Video s utrke: Sandy Kovačević


Fotografije: Giant MTB Zlik i Chip timing d.o.o.

Slijedeće kolo je na rasporedu 22.3.2020. u slovenskom Kočevju a pošto se stanje s granicama i ograničenjima mijenja skoro iz sata u sat pratite nas na FB stranici i eventu koji je aktivan kako bi dobili i zadnje relevantne informacije...