Osmo kolo i završnica GIANT zimske lige Istre i Kvarnera na XC Stazine

Osmo kolo osvojili su Jure Belak (Calcit Bike Team), Gal Starman (Calcit Bike Team) na utrci kategorija U13/U15 te Lenart Dejak (EnergijaTeam.com) koji je prvi ušao u cilj dječije utrke. Neka postolja već su bila osigurana nakon 7. kola, ali borbe na stazi nije nedostajalo. Posebno se to odnosi na utrku U13/U15 gdje je bilo i ljutnje natjecatelja, no kako se ispostavilo, na sebe samog.

Najbrži natjecatelji glavne utrke su bili Jure Belak i Boštjan Hribovšek, oboje Calcit Bike Team koji su vozili ispod sat vremena, a napomenimo još i da je treći u cilj ušao Lovro Matek (BK Zadar) koji je ujedno i prvi hrvatski natjecatelj glavne utrke. Calcit Bike Team odnosi prvo mjesto i u utrci U13/U15 gdje je Gal Starman u cilj ušao ispred Frane Medića (BK Crikvenica) i Nea Ivanovića (BK Grobnik). U dječijoj utrci je svoju spremnost još jednom dokazao Lenart Dejak (EnergijaTeam.com), a ovoga puta su za njim u cilj ušli redom Urban Lampe (MBK SPORTR.SI) i Adrien Ban (BK Grobnik). 

Par dana prije same utrke 8. kola oglasili su se organizatori BK Grobnik koji su najavili da se tzv. Grobnička Nutella zadnji put organizira te da je već u pripremi njihova nova XC staza koja će pokušati apsolutno zaobići grobničko blato. Nekako, iako odlična i zabavna, XC Stazine je često imala peh i bila ili skroz pod vodom ili na dobrom putu da tako i bude za vrijeme utrke, što se desilo i ove nedjelje. Sreća je uz prognozu bila ipak na ruku organizatora jer se borba vjetra i kiše vodila od ranog jutra gdje je na kraju ipak pobijedila utrka uz nešto sitnije padaline nakon samog starta.

Ručak je bio spreman odmah nakon ulaska prvih u cilj glavne utrke a čim su zadnji natjecatelji stigli pristupilo se i dodjeli odličja za najbolje i najspretnije na kolu. Vrlo brzo je uslijedila i poznata nam već "random" tombola gdje su na novo 10 sretnika osvojili poklon bonove našeg sponzora Giant kao i još jednu startninu GroAlps bike maratona i naravno svjetleće instalacije Enduro bikes and stuff trgovine iz Pule. Svi sretni dobitnici koji su bili izvučeni i prisutni moći će se pronaći u foto albumu koji će biti objavljen na FB stranici Giant MTB Zimske lige.

- Rezultate po kategorijama možete pogledati ovdje - http://bit.ly/8koloGiantZlik_Cat 
- rezultate ukupno - http://bit.ly/8koloGiantZlik_Overall 
- po krugovima - http://bit.ly/8koloGiantZlik_Laps
- Ukupan poredak po kategorijama za cijelu ligu možete pregledati na portalu prijavim.se - https://prijavim.se/results/score i to odabirom discipline MTB XCO te određene lige i sezone...

Čestitamo svim natjecateljima koji su vozili s nama te se nadamo da se vidimo i slijedeće godine a do tada klubove organizatore i njihovo djelovanje možete pratiti i dalje na FB stranici lige http://bit.ly/GIANTmtbZLIK gdje ćemo se truditi pratiti sve njihove aktivnosti. GIANT MTB Zimska liga Istre i Kvarnera je stigla do kraja svog 12-og izdanja a nepodignuta odličja će još neko vrijeme biti kod naših mjeritelja vremena pa ih možete uloviti negdje na terenu. Pratite ih na njihovom fB mjestu - https://www.facebook.com/chiptiming.hr .

Pozdrav do slijedećeg susreta i do neke nove sezone!

Video (Bojan Horvat) 

 

Reportaža Kanal RI

https://www.facebook.com/nasejelenje/videos/552256951951785/?tn-str=k*F


Fotografije

 https://www.facebook.com/branko.zivkovic.1656/media_set?set=a.2250459451700003&type=3