Pozivamo vas na "Z BIČIKLETU V ROČ", 6. kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

Zašto baš "Z bičikletom V Roč" i malo o Roču.

Roč je utemeljen kao ilirsko naselje, a prerastao je u rimski castrum. U srednjem vijeku preobrazio se u utvrđeni kaštel ograđen zidinama s obrambenim kulama te Velikim vratima i Malim vratima. Tijekom 15. i 16. stoljeća Roč je bio središte hrvatske pismenosti, nakladništva i tiskarstva temeljenih na najstarijem slavenskom pismu, glagoljici. Roč je i gradić glazbenog amaterizma, ondje se svake godine u svibnju održava međunarodna manifestacija „Z armoniku v Roč“ koja okuplja svirače na dijatonskim harmonikama – triestinama. Odatle naziv koji se koristi u Zimskoj lizi - „Z bičikletu V Roč“ (po Ročki).

Zimska se liga vraća u Roč.

Prvo izdanje Zimske lige u Roču održano je na dan parlamentarnih izbora 2007. Za one koji nisu tu od samih početaka Zimske lige, zanimljivost je da je staza u Roču nekada bila tradicionalna u kalendaru lige tako da je ovo čak 7. izdanje „Z bičikletu V Roč“ (prve godine održana su dva kola lige u Roču).

O stazi

Staza je srednje tehnički zahtjevna te se sastoji od početnog uspona, nakon kojeg slijedi zanimljivi brzi spust, ravni zemljani dio, prelazak preko potočića, kratak asfaltni uspon i ulazak u start/cilj. Dužina kruga
iznosi 3,31 km. Dječja utrka se vozi na kraćoj posebno prilagođenoj stazi za djecu, a održat će se prije glavne utrke.

Najboljima nagrade

Najbrži natjecatelji dobivaju diplome po kategorijama, a za sve sudionike organizirana je tombola Sponzora GIANT HRVATSKA, na kojoj možete osvojiti vrijedne nagrade. Smart Grow nas i dalje prati sa svojim nagradama kao i MTB Slavnik koji daruje jednog punoljetnog natjecatelja s free startninom. Nakon utrke svim natjecateljima je osiguran topli obrok. Prijave počinju od 10:30 h a za povoljniju kotizaciju od 30.00 kn molimo da se predprijavite na stranici prijavim.se! 
Prijave: https://goo.gl/tgkm5f
Na dan utrke prijava je 50.00 kn. 

Organizator BK Buzet ovo kolo posvećuju Legendi Popu - idejnom začetniku i motoru prvih sezona Zimske lige. Nedaleko samog starta i dalje raste maslina koju su zimskoligaši s njim posadili.

Budite s nama u nedjelju 4. veljače uz BK Buzet na još jednom kolu GIANT MTB Zimske lige!

FB event https://goo.gl/tqkLc1
FB page lige