Krk n' Roll Mountain Bike Maraton 2017

Na sam petak trinaesti sve je počelo otvaranjem expo dijela čiji smo i mi bili dio s ergelom vrhunskih testnih modela. Uslijedila je noćna vožnja tj. Krk n' Roll night Ride na kojoj ste mogli isprobati Ledlenser svijetla te uživati u savršeno zvjezdanom nebu iznad Baške i njene brdovite okolice. 

Što se drugog dana tiče Baška je vrvjela sportašima i posjetiteljima. U jutro je startao rasprodan Krk n' Roll Mountain Bike Maraton te su se biciklisti razmiljeli po trailovima diljem otoka. Trailovi su vodili od Baške pa sve do same unutrašnjosti otoka gdje su natjecatelji prolazili kroz prekrasno i opjevano Vrbničko polje, šume sjevernog dijela otoka sve do same unutrašnjosti te krš, makiju i kamen burom izbrazdane okolice Baške te okolnih Krčkih brda. Spoj kontinentalnog i mediteranskog došlo je do punog izražaja. 

U Baški pjesma, okrjepa start, cilj, ručak, proglašenja pobjednika i opća gungula nabijena pozitivnom atmosferom čije su se naznake uvelike mogle osjetiti i večer prije na noćnoj vožnji...

Kao i na svim Adria Bike maratonima na izbor je bilo ponuđeno nekoliko staza kako bi bilo dostupnije širem profilu biciklista. 

Najkraća staza bila je duga 27km, a nosila je naziv "Can`t Stop". Bila je namijenjena onima koji su tek počeli voziti brdski bicikl ili se trenutno ne osjećaju dovoljno spremni da odvoze duže staze po oštrom i negostoljubivom, a opet privlačnom, krčkom kamenu. Na najkraćoj je stazi pobjedu, ispred dva Slovenca, Jania Mušića i Roka Mihelja, odnio Dalibor Bebić. Kod žena ispred Eve Premrn i Martine Cvitković na drugom i trećem mjestu, najbrža je bila Anja Lamovec.

Srednja je staza nosila naziv "Highway to Hell", a da bi završili utrku natjecatelji su morali odvoziti 46km. Ova je staza bila namijenjena natjecateljima s više iskustva u brdskoj vožnji ali dobroj kondiciji. Ovdje je pobjedu odnio Iztok Kuret, drugi je bio Marin Pejdo, a treći Ivan Kovačić. od žena je najbrža bila Tea Đurek drugo i treće mjesto osvojile su Kristina Lukačević i Natalija Stare. Sve tri cure članovi su Biciklističkog kluba Biker.

Najduža i najzahtjevnija staza bila je duga 76km te se zvala "It`s a long way to the top". Naime, na stazi nalazilo se nekoliko strmih uspona. Osim zahtjevnih uspona natjecatelji su iznimnu vještinu i fokus morali pokazati na brzim spustevima prošaranim oštrim kamenjem koje je mnogima zadalo probleme s gumama. Ovdje iznenađenja nije bilo, barem kod žena. Mia Radotić, najbolja hrvatska biciklistica na GIANT Anthem 29er 1 GI (2018.) konkurenciju je iza sebe ostavila za pola sata. Iza nje ciljem su prošle Majda Horvat i Paula Vrdoljak. Kod muškaraca sasvim druga priča, ispred drugoplasiranog Đanija Simčića na GIANT XTC Advanced 29er 0 (2017.) do prvog je mjesta dopedalirao je Borut Ramšak, a treći je bio Robert Šangulin.

Nakon utrke pobjednike je proglasio poznati voditelj lokalnog porijekla Damir Jurkotić, a nagrade su dodijelili predstavnici sponzora i organizatora te turističke zajednice grada Baške. Osim nagrada za Krk n' Roll Mountain Bike Maraton 2017. preglašeni su ukupni pobjednici Huqvarna Adria Bike Serije. 

Ukupni pobjednik Huqvarna Adria Bike Serije je Đani Simčić, kod žena to je Mia Radotić, oboje vozači GIANT modela što nas čini posebno ponosnima.

Rezultati:

Long way to the top:

 

Muškarci:

 1. Borut Ramšak
 2. Đani Simčić
 3. Robert Šangulin

 

Žene:

 1. Mia Radotić
 2. Majda Horvat
 3. Paula Vrdoljak

 

Highway to Hell:

 

Muškarci:

 1. Iztok Kuret
 2. Marin Pejdo
 3. Ivan Kovačić

 

Žene:

 1. Tea Đurek
 2. Kristina Lukačević
 3. Natalija Stare

 

Can`t Stop

 

Muškarci:

 1. Dalibor Bebić
 2. Jani Mušić
 3. Roka Mihelja

 

Žene:

 1. Anja Lamovec
 2. Eva Premrn
 3. Martina Cvitković

 

Rezultate Huqvarna Adria Bike Serije pogledajte ovdje

Rezultate Krk n' Roll Mountain Bike Maraton 2017 pogledajte ovdje