Sedmo kolo Giant zimske lige Istre i Kvarnera u znaku Galića, Gladeka i Dejaka

Sedmo kolo Giant MTB Zimske lige i Kvarnera obilježila je pobjeda Jurice Galića (BK Montes) koji je prvi puta ove sezone odvozio kolo lige. Kolo u Roču nisu pohodili neki od glavnih aktera s vrha glavne utrke, a izostanak Sikošeka koji bezbrižno može doći na finalnu utrku nije smetalo Dejaka koji će se očito, s još bar pet junaka, boriti za drugo ili treće mjesto na postolju. Drugo i treće mjesto sedmoga kola glavne utrke osvojili su Rok Golob (JB Team Novo Mesto) te Pavao Roset (BK Tuškanac) ispred već stalnih "zimskoligaša" Luke Vodopiveca (MBK Sportr.si) i Aleša Rijavca (Energijateam.com).

Prvoplasirani i drugoplasirani pobjednici utrke za kategorije U13/U15 koja se uvijek vozi na istoj stazi, no uz manji broj krugova, vozači su koji se po prvi puta voze s nama na zimskoj ligi ove sezone, Marcel Gladek (MBK SPORTR.SI) i Gal Starman (Calcit bike team). Treće mjesto zauzela je Daša Mlakar (MBK Sportr.si) u ukupnom poretku. Marcel i Gal su istovremeno prvi i drugi u svojoj U15 kategoriji dok je Daša, naravno prva u svojoj ženskoj kategoriji.

Dječija utrka kao i uvijek ima mnogo publike, što roditelja što natjecatelja i sve je "kao po špagi" uz navijanje i podršku uz cijelu stazu. Najbrži malci sedmoga kola su Lenart Dejak (Energijateam.com), Urban Lampe (MBK SPORTR.SI) i treći Žan Rojc (Calcit bike team).

XC Roč i BK Buzet ove su godine skupili više i natjecatelja i publike što možda možemo pripisati hitnoj intervenciji i nekim novim dijelovima na stazi o kojima se pričalo i na FB stranici lige nakon objave. Ukupno na sedmome kolu nastupila su 103 natjecatelja u 3 utrke i u 15 različitih dobnih kategorija. Vrijeme je bilo prilično idealno uz dosta sunca, no i nešto malo vjetra kako se ne bismo previše opustili u iščekivanju kraja zimske sezone.

Nakon utrke vrlo se brzo pristupilo toplom obroku i dodjeli priznanja. Po prozivci najboljih uslijedila je i već dobro znana "random" tombola. Pljeskom i bljeskom fotoaparata ispratili smo još deset dobitnika poklon bonova našeg sponzora Giant Hrvatska, a zatim i dobitnika startnine Groalps bike maratona te svjetlosne instalacije Enduro bikes and stuff trgovine iz Pule! Svi sretni dobitnici moći će se pronaći u jednom albumu koji će biti objavljen na FB stranici Giant MTB Zimske lige gdje će se moći taggirati i hvaliti ukoliko bude potrebno. :) 

Rezultate po kategorijama pogledajte ovdje - http://bit.ly/7koloGiantZlik_Cat
Rezultate ukupno ovdje - http://bit.ly/7koloGiantZlik_Overall
Zanimljivosti koje iščitavate iz krugova pogledajte ovdje na ovom linku - http://bit.ly/7koloGiantZlik_Laps 

Ovom prilikom čestitamo svim natjecateljima, sretnim dobitnicima i organizatoru BK Buzet kao i njihovim prijateljima na još jednom dobro odrađenom kolu!

Ne trebamo napominjati da vas sve očekujemo u finalu na Grobniku gdje će se će se sve znati te biti podijeljene vrijedne nagrade naših sponzora. Dana 17.3.2019. na već poznatom mjestu i utrci pod nazivom XC Stazine. Prijave za finalno kolo su naravno već otvorene - http://bit.ly/8koloGiantZlik_Prijave

GIANT MTB Zimska liga Istre i Kvarnera održava se već 12 godina na području Istre, Kvarnera, a ponekad i na području Slovenije. Želite li sudjelovati kao natjecatelj informacije možete potražiti na FB stranici grupe organizatora ove rekreativne lige: http://bit.ly/GIANTmtbZLIK

Pozdrav do slijedećeg susreta!

Fotografije:
Darko Hrvatin https://photos.app.goo.gl/2ccJAKFgDnkbTmLp6
Matković Darko https://photos.app.goo.gl/zWV4QUZoZqurjkyH9