Sikošek je kralj Šijanske šume

Posljednje kolo u ovoj godini donijelo je Gregoru Sikošeku (JB Team Novo Mesto) još jednu pobjedu i to drugu za redom u ovoj sezoni Zimske lige. Od samog starta uz Sikošeka je vozio, a na trenutke i preuzimao vodstvo Andrej HOLC (B.V.G. GULČ - BTS Company) koji je na kraju završio drugi u kategoriji Master A (30-39 god.), no i drugi u ukupnom poretku trećega kola. Kao treći u cilju, ali i kategoriji Master A, ušao je domaćin slovenskoga kola Zimske lige Janez Dejak (Energijateam.com).

 

Kod kraće utrke za kategorije U13/U15 pobjedu odnosi individualac Filip RENCEL iz Slovenije, drugo je mjesto zauzela Daša MLAKAR (MBK SPORTR.SI), a nakon nje u cilj ulazi Matija PAŠKVAN (BK Grobnik) sa zaostatkom većim od 3 minute.

Kod dječje utrke pobjedu odnosi još jedan član obitelji DEJAK, a to je Lenart (Energijateam.com, za njim u cilj ulazi Jakob RENCEL bez kluba te kao treći Dominik JUGOVIĆ (BK Grobnik). 

Tako se na sve tri utrke te u ukupno 15 kategorija u kojima se natječu, na startu našlo 116 natjecatelja. Bilo je između 5 i 6 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana dok se temperatura nakon pada Sunca iza golih krošnji stabala naglo počela spuštati do minusa (naše "real feal" metode). Organizacija je naravno bila na nivou što što smo i očekivali, a jedino što se moglo zamjeriti jest nedostatak megafona pri komunikaciji s prisutnima. Izjave u stilu "Staza je bila petica", "nije dala odmora", "brze izmjene i slalom potezi" te "bonbončić" bili su komentari na stazu koju je složio Robi Hrelja. Našlo se i onih koji su mu zamjerili što je izbacio neke vrlo zanimljive, ali i tehnički zahtjevnije dijelove. Mi ligaši mu to nikako nećemo zamjeriti jer staza mora biti prilagođena svima i to se mora ispoštovati.

Nakon čaja, kojeg komada pizze i koje krafne trebalo je sve prozvati i postrojiti najbrže moguće, što je i učinjeno iako s malim zaostakom uslijed tehničkih problema s printerom koji se izgleda, kao i svi koji su čekali proglašenje, smrznuo. Ubrzanim tempom uslijedila je i tombola sponzora gdje je podjeljeno svih deset poklon bonova Giant-a, cool svjetla Enduro bikes and stuff trgovine i startnine naših supportera Groalps bike maratona te Generator Snow MTB utrke i to sretnicima koji se nisu pokolebali i pod pritiskom hladnoće otišli svojim kućama! Svi sretni dobitnici se mogu pronaći u galeriji fotografija na FB stranici lige kojom potvrđuju svoj službeni status sretnika i to iz kola u kolo!

Rezultati 3. kola GIANT MTB ZLIK / XC Šijanska šuma su ovdje za klikanje 
- po kategorijama http://bit.ly/GiantZlik3kolo_Cat
- ukupno po utrkama http://bit.ly/GiantZlik3kolo_Overall
- krugovi http://bit.ly/GiantZlik3kolo_Laps 

Čestitamo svima koji su se danas uspjeli ugrijati na 3. kolo GIANT MTB ZLIK / XC Šijanska šuma u sklopu GIANT mtb Zimske lige Istre i Kvarnera!

Želite li saznati više o GIANT MTB Zimskoj lizi Istre i Kvarnera ili možda kako sudjelovati možete saznati na FB stranici ove grupe entuzijasta http://bit.ly/GIANTmtbZLIK! 
Slijedeće kolo je na rasporedu 13.1.2019. gdje ćemo malo na Kvarner i to na XC Ronjgi u blizini "grada koji teče". Vidimo se slijedeće godine na slijedećem kolu! 

Bacite oko i na video by Bojan Horvat (BK Poreč): 

Sretan Božić i nova 2019. godina svim ljudima dobre volje!