Tradicionalno punjenje ugljikohidratima na St. Becich kod Poreča

Prvo kolo u novoj godini je najbolja prilika za "spaljivanje" skupljenih kalorija ili pak za početak punjenja ugljikohidratima. Staza će kao i prijašnjih godina dosta vijugati kroz šumu i šumske puteve uz neizostavan i nešto izmjenjen spust prije ciljne ravnine u ukupnoj dužini kruga od oko 4 km te će biti označena trakama i strelicama na mjestima promjena smjera. Staza dječije utrke će se odvijati na stazi s dužinom kruga od 350m. Istramet najavljuje oko 10 stupnjeva pa se nadamo da će se i teren dobro osušiti pred samo kolo, a nade još uvijek imamo. :)

Registracije i prijave na dan utrke počinju od 10.30 sati i trajati će sve do 11.45h. Za povoljniju kotizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku i to putem linka http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_5kolo_prijave . Startni broj u iznosu od 20,00 kn plaćaju svi natjecatelji te broj vrijedi za sva kola lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (mala utrka) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Trajanje utrka će ovisiti o konfiguraciji terena i posljedicama vremenskih uvjeta na stazi tako da je očekivano trajanje dječijih utrka od 5 do 15 minuta dok će se odrasli u glavnoj utrci voziti oko 60 minuta, a kategorije U13 i U15 voziti će istu stazu kao i glavna utrka ali manji broj krugova i kraće trajanje.

Dječje utrke počinju oko podneva, a start glavne utrke i utrke U13/U15 očekuje se od 12.26 sati što je već "zimskoligaška" tradicija. Moramo ponoviti da za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca Saveza jer se radi o rekreativnoj utrci, a nakon utrke je svim sudionicima osigurana okrijepa. Napomenimo i da smo od domaćina dobili povjerljivu informaciju da možemo očekivati nešto drugačiju okrijepu i deserte nego što je to bilo do sada što znači da su se BK Poreč opet dobro posložili i pripremili.

Nakon okrijepe će se upriličiti proglašenja najboljih i najbržih po kategorijama GIANT Zimske lige Istre i Kvarnera dok će se naravno nagrađivati i najsretniji što je posebnost ove naše zimske avanture na 2 kotača jer GIANT Hrvatska kao partner MTB Zimske lige donosi i na ovom kolu mnoštvo vrijednih bonova koje mogu osvojiti najsretniji natjecatelji putem "random" tombole. Pored već ovog standarda GIANT tombole uz nas je i dalje ove sezone brand First In The Raw koji nam na svako kolo donosi #zdravizalogaj u obliku sirovih orašasto-voćnih pločica koje će neki od sudionika imati prilike i zagristi. 

Više o GIANT MTB zimskoj lizi Istre i Kvarnera, kako sudjelovati ili doprinjeti možete saznati na FB stranici www.facebook.com/mtb.zimskaliga . Tu se može pronaći mnoštvo informacija u vezi utrka i naravno sve rezultate već završenih kola. Detaljnije o svakom kolu pratite u kreiranim eventima lige, a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći i kod našeg partnera www.prijavim.se prilikom prijave na pojedino kolo.

Prijave: http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_5kolo_prijave
FB stranica lige: www.facebook.com/mtb.zimskaliga/

Video s utrke (2018.) Antonio Tomišić:


Fotografije (potpisane): Beaković Alen

Vidimo se 19.1.2020. na 5. kolu Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera na XC St. Becich