U centar Istre na drugo kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera!

Tri razloga za dolazak.

Utrka XC Ježenj i domaćini, BK MTB Istra Pazin, će kao i prethodne godine biti domaćini XC Županijskog Prvenstva, no i finalnog kola Istarskog MTB Kupa čija su se kola u XC/XCO i XCM/XCP disciplinama održavala kroz cijelu 2019. godinu. Jesu li ta tri razloga dovoljno dobra za vaš dolazak? :)

Staza.

Kružna staza u obliku XC Cross country, u dužini od cca 2680m bit će označena strelicama i trakama na mjestima promjene smjera. Prolazi po šumskim putevima, šumskim stazama i po nešto malo asfalta gdje se nije mogao izbjeći. Dječja utrka će se voziti po posebno složenoj stazi s dužinom kruga od 350m.

Kako se prijaviti

Prijave na mjestu događanja počinju od 10:00 sati i traju do 11.45h. Za povoljniju kotizaciju od 50.00 kn potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 prije utrke i to putem linka http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_2kolo_prijave jer na dan utrke prijava iznosi 70.00 kn. Startni broj u iznosu od 20,00 kn plaćaju svi natjecatelji te broj vrijedi za sva kola lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (mala utrka) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Teren će oderediti točno trajanje utrke, a zvono označiti posljednji krug.

Trajanje pojedinih utrka ovisi o konfiguraciji terena što znači da dječje utrke mogu trajati u rasponu od 5 do 15 minuta, dok će odrasli u glavnoj utrci voziti od 50 minuta pa sve do 1 sat i deset minuta. Kategorije U13 i U15 vozit će istu stazu, ali manji broj krugova no stariji natjecatelji. Napomenimo da na glavnoj utrci zvono zvoni natjecateljima kada kreću u zadnji krug!

Start u podne, a po završetku okrjepa

Start dječje utrke se može očekivati od 12:00 h dok se start glavne utrke po dobrom starom običaju očekuje oko 12:26 h. Za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca. Nakon utrke svim sudionicima je osigurana okrjepa nakon koje slijedi proglašenje najbržih gdje će se proglasiti i najbolji po kategorijama Zimske lige te nakon toga i najbolji u Županiji za 2019. godinu kao i najbolji u Istarskom Kupu za 2019. godinu.

Tko može sudjelovati u utrci za Županijsko prvenstvo

Za Županijsko prvenstvo Skupština BSI donijela je odluku prema kojoj na prvenstvu za najbolje mogu konkurirati svi licencirani vozači istarskih klubova s prebivalištem izvan Istarske Županije, svi nelicencirani vozači istarskih klubova s prebivalištem u Istarskoj Županiji te svi nelicencirani i ne članovi klubova s prebivalištem u Istarskoj Županiji.

Giant-ovi poklon bonovi

Nije naodmet napomenuti da će ovo kolo kao i svako drugo kolo Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera podržati GIANT Hrvatska koji daruju najsretnije natjecatelje svojim poklon bonovima. Pored Gianta uz nas je od ove sezone i još jedan partner koji donosi #zdravizalogaj u našu ligu a to su First in the Raw - sirove orašasto-voćne pločice koje će mnogi natjecatelji moći i isprobati (ukoliko već nisu imali prilike)!

Više o GIANT MTB zimskoj ligi Istre i Kvarnera te kako sudjelovati u njoj možete saznati na FB stranici www.facebook.com/mtb.zimskaliga/ gdje možete pronaći mnoštvo informacija u vezi utrka pa tako i ove utrke drugog kola. Detaljnije o svakom kolu možete pronaći u kreiranim Facebook eventima, a raspise i druge tehničke detalje također možete naći i kod našeg partnera www.prijavim.se - na stranicama za prijave.

FB stranica: www.facebook.com/mtb.zimskaliga/
Prijave: http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_2kolo_prijave

Fotografije u prilogu teksta su s prošlogodišnjeg kola otvaranja Zimske lige u Ježenju.

Video s prošlogodišnje utrke u Ježenju: Bojan Horvat (BK Poreč)

Dakle, nedjelja 10.11.2019. Ježenj kod Pazina - 2. kolo Giant MTB Zlik, XC Prvenstvo Županije 2019 i finale Istarskog Kupa za 2019. godinu.

Vidimo se u Ježenju!