U Novigradu najbrži Marko Turčić, Lucrezia Braida i Boštjan Hribovšek

Vrijeme nas nije mazilo

Sve do samog starta te prebacivanjem dječje utrke u durugi termin, organizatori i svi prisutni nadali su se da će kiša barem malo posustati. Činilo se to i po naletima bure koji su, "rela feel" u inače stvarnih 3 stupnja celzijusa, bacali u minus.

Pobjednik odlučen fotofinishom

Pobjednik glavne utrke u fotofinish stilu je Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team) koji je ujedno pobjednik kategorije Master A (U40). Kao drugi u cilj je ušao Alessandro Berton (ASD TEAM VELOCIRAPTORS) ujedno prvi među juniorima uz samo 0,1 sekundu zaostatka, a kao treći s 0,7 sekundi zaostatka u cilj je ušao Jure Belak (Calcit Bike Team), ujedno drugi u kategoriji Master A (U40).

Na mladima svijet ostaje

Najbolja u utrci mladih koji se natječu u utrci U13/U15 s manjim brojem krugova je Lucrezia Braida (ASD TEAM GRANZON) koja je u cilj ušla prije drugoplasiranog Erika Vorkapića i Sebastiana Živkovića (BK Grobnik). U dječjoj utrci pobjedu je uvjerljivo odnio Marko Turčić (BBK Grožnjan) koji je ujedno i prvi u svojoj U11 kategoriji.

GIANT tombola za kraj

Topli obrok je uslijedio netom nakon dječje utrke, a nakon njega i proglašenje najboljih dodjelom diploma i SmartGrow nagrada po kategorijama. Tombola sponzora ovogodišnje MTB Zimske lige - GIANT Hrvatska je sedmi puta nagradila najsretnije natjecatelje, kao i maratoni MTB Slavnik i GroAlps besplatnim startninama za svoja izdanja u 5 mjesecu ove godine.

Bacite oko na video autora Bojana Horvata:

 

Rezultati

Sve rezultate možete pogledati na poveznicama koje slijede.

Čestitamo svim natjecateljima koji su se natjecali u ovim nevjerovatnim kišnim i blatnim uvjetima, a čestitati se mora i svima onima koji su bili u sklopu organizacije ili u svojstvu pratnje i podrške jer "zimskoligaši" ne pamte ovako teško i hladno kolo.

Slijedeći susret, ujedno i veliko finale ovogodišnje Giant MTB Zimske lige Vas očekuje u Režancima, 4. ožujka na utrci XCO Režanci u organizaciji BK-CC Axa.
Vidimo se u Režancima!

FB page lige - https://goo.gl/RcFwaB