XCC Kalvarija 2019

U sedam kategorija, na vrlo zahtjevnoj  kružnoj i odlično pripremljenoj stazi kroz šumu duljine 1500 metara, od kojih je 720 uspon, nastupio je ukupno 41 natjecatelj, a osim iz Slavonije bilo je i pet Mađara.

Pakrac i Slavonski Brod dva puta domaćini

Ova je utrka trebala biti vožena u travnju, no zbog loših vremenskih prilika dva je puta odgađana. Kako je  prvenstvo Slavonije u brdskom biciklizmu,  posljednja i četvrta utrka po redu u kalendaru Slavonske brdsko-biciklističke lige također vožena u Pakracu početkom srpnja, Pakrac će uz Slavonski Brod jedini biti domaćin dva puta u jedanaest ovogodišnjih utrka ovog natjecanja koje će završiti u listopadu utrkama u Osijeku i Požegi. 

Rezultati

Pobjednici po kategorijama su:

Brandis Denis (SPORT), Crnčan Siniša (Veteran C), Bajser Igor (Veteran B), Vajda Janoš Peter (Veteran A), Skuzin Nikolina (Žene), Safundžić Domagoj (Kadeti) i Skuzin Matej (Elite). Zanimljivo je da je Matej Skuzin jedino odvezao svih 10 predviđenih krugova u kategoriji Elite i tako još jednom dokazao kako je vrhunski vozač kada su u pitanju ovakve tehnički zahtjevne staze.