XCM Slatina 2021

 


Velik i itekako uspješan posao, odradili su članovi Biciklističkog kluba Slatina na slatinskoj akumulaciji Javorica. Slatinčani su svoju utrku Slavonske brdsko biciklističke lige GIANT SBBL XCM Slatina 2021 odradili na visini zadatka. Po prvi puta u Slatini se vozio XC maraton. Iako ”lijepa za oko” staza nije bila previše zahtjevna pa su i rekreativci mogli opušteno uživati u prirodi, a pri tom i oprobati svoje trenutne natjecateljske mogućnosti.

Velike brzine "elitaša"Oni pak nešto ozbiljniji, a kojih je u Slatinu stiglo u poprilično velikom broju, praktički su proletjeli do cilja gotovo prosječnom brzinom cestovnih biciklista. Takvu su brzinu (27,4 km/h) sve do ciljne linije i konačnog sprinta koji je odlučivao o pobjedniku držali ”elitaši” Zubaj, Acs i Hasanac, a upravo je prvonavedeni Matija Zubaj u toj bitci za apsolutnog pobjednika Javorice odnio sve.

Nastupilo je ukupno 65 biciklista iz Hrvatske, Mađarske i BiH.

Rezultati:

https://drive.google.com/file/d/1dbfLUVU8-ogLeDNIN38OxDwo8q8b1B_S/view?usp=sharingSve o utrkama možete pratiti na:  http://slavonska-biciklisticka-udruga.hr/utrke/