Završio je Hard Cro 2017.

Posebni ljudi. Drugačiji od običnih prolaznika koje srećemo na cesti. Ne vidi se to na njihovim licima, ni po njihovim godinama, stasu ili veličini novčanika. I vjerojatno svaki od njih ima neki duboki intimni razloga zašto je odlučio tražiti svoje granice. Jer vanjski ne postoje – neće postati slavni, neće dobiti nagradu, oni koji ih površno prate zaboravit će sve za nekoliko tjedana. No, svi koji su nastupili na HARD CRO Ultra Race, tih nekoliko dana neće zaboraviti. Pamtit će ovu utrku cijeli život.

HARD CRO Ultra race najduža je i najteža utrka održana u Hrvatskoj. Kroz četiri kuta Hrvatske za 5 dana, na dva kotača s nogama kao jedinim motorom. Samo oni koji završe utrku u zadanom vremenu zaslužit će titulu “HARD CRO finišer.” Utrka je startala na jugu u Moluntu 19.06.2017. i završava na istoku u Iloku. 

Format utrke ostao je isti, vozači su potpuno autonomni, sami biraju svoju rutu, moraju u zadanom roku proći kontrolne točke i stići na vrijeme u cilj kako bi se izborili na ljestvici ukupnog poretka u pojedinim kategorijama. Prosječna duljina rute je oko 1400 km s prosječnih 13000 m visinske razlike, prelazi li se prijevoj Učke u oba smjera. Uvedene su 3 nove kategorije: muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi. Uz to, nitko od biciklista nije smio primati pomoć svojih prijatelja, nisu smjeli voziti u grupama ili koristiti zavjetrinu i morali su biti u potpunosti samodostatni – sve s ciljem da strani i domaći biciklisti budu potpuno ravnopravni. Vrijedu li igdje pravilo – “svi koji su završili su pobjednici”, onda je to slučaj s ovom utrkom.

No, neki su ipak bili brži, bolji i izdržljiviji pa rezultate možete vidje na slijedećm linkovima:

HARD CRO 2017 – GENERAL CLASSIFICATION

HARD CRO 2017 – RUSJAN UČKA CLIMB

HARD CRO 2017 – GIANT TT CHALLENGE