ZLIK - Uspješan i brojan početak ovogodišnjeg dijela sezone kod Poreča

Proljetno sunce usred zime

Giant ZLIK St. Becich 2020

Nakon mjestimičnih subotnjih padalina, nedjelja 19.1.je osvanula kao prekrasan dan kod Poreča na St. Becich. Reorganizacija prostora na kojem se utrka odvija je uspješno realizirana te se od samog dana i utrke moglo očekivati samo još i više. Prekrasan dan uz proljetne temperature nema koga nije oraspoložio. Na trenutke smo sami sebe uspjeli uloviti da se žalimo kako ćemo izgoriti na ovom "zimskom" suncu.

Utrku započeli najmlađi

Giant ZLIK St. Becich 2020

Početak prve utrke je uslijedio pola minute prije 12 sati s dječjom utkom S koja obuhvaća dječake do 7 godina te djevojčice do 11 godina. Druga, dječja XL utrka obuhvaća dječake do 9 i do 11 godina u zasebnim kategorijama. Po već starom običaju glavna utrka je uslijedila nakon završenih dječijih utrka u 12:26 minuta, dok je start kategorija U13 i U15 krenuo nepunu minutu kasnije.

Dječja utrka sve brojnija, Chiumenti ispred Sikošeka

Giant ZLIK St. Becich 2020

Dječja utrke broje sve više natjecatelja, a na ovome kolu u kategoriji U11 postolja su izborile mlade dame Nižić Nicole (BK Team Rodeo), Štrucelj Stefani i Mikuličić Lara (BK Grobnik), dok je kod najmlađih dečkiju (U7) pobjedu, već standardno, odnio Milat Val (Bk Campetto) ispred Brnelić Gabrijela (BK Grobnik) i Golje Martina (BBK Istra Bike).

Najbrži natjecatelji utrke uzrasta do 9 godina kod dječaka bili su Lampe Ožbej (MBK Črn Vrh), Remon Marcos (Ljubljana MigiMigi) te Bobolanović Timon (Adreanalina MTB Team), dok su u kategoriji do 11 godina stazom najspretnije i najbrže vozili Lampe Urban (MBK Črn Vrh), Hlabian Erik HLABIAN (CTF - Italija) te Kuhar Noa (BK MTB Istra Pazin). 

U kategoriji do 13 godina redom su najbolji bili Turčić Marko (BK Novigrad), Jugović Dominik te Mikuličić Nikola oboje članovi BK Grobnik. U kategoriji U15 kod cura pobjedu opet bez konkurencije odnosi Hlabian Sara (CTF - Italija) dok je kod dečkiju pobjedu i ovo kolo izborio Sandić David (BK MTB Istra Pazin) ispred Vorkapić Erika (BK Grobnik) i Nea Ivanovića koji nose isti dres BK Grobnika.

Utrku odraslih ili glavnu utrku u ukupnom poretku od samog je starta vodio pa na kraju i pobijedio junior Chiumenti Giacomo (ASD Team Velociraptors) ispred Sikošek Gregora (Keindl Sport Winter Team) i Tomat Lorisa (ASD Valchiaro) koji su svi redom imali puno podrške iz publike za cijelo vrijeme trajanja utrke.

Najbrže djevojke u kategoriji do 30 godina redom su, Mlakar Daša (MBK Črn Vrh), Juretić Antonela (BK GROBNIK) i Mastrangelo Alessia (Cycling Team Friuli). U starijoj ženskoj kategoriji 30+ i nešto jačoj konkurenciji kod dama pobjedu odnosi Bonačić Maja (BK Ciklus) ispred Vrdoljak Paule iz istoga kluba, a treća ciljem prolazi Cosliani Donatella (SC COTTUR ASD).

Kompletni rezultati

Sve rezultate po kategorijama možete pogledati na slijedećem linku: http://bit.ly/GIANTZimskaXCStBecichKategorije 
Po krugovima http://bit.ly/GIANTZimskaXCStBecichLaps.

Gradonačelnik Poreča dodjelio odličja, GIANT tombola zatvorila događanje

Giant ZLIK St. Becich 2020

Nakon ulaska dobrog dijela natjecatelja u cilj uslijedila je i okrijepa kod dječijeg igrališta koja je potvrđujemo bila nešto više od najava i očekivanoga. Kako već to po protokolu lige ide, uslijedilo je i proglašenje najboljih vozača te su im uručena odličja kao i #zdravizalogaj našeg sponzora tvrtke First In The Raw. Na kraju su proglašeni i sretni dobitnici Giant tombole našeg sponzora i partnera lige GIANT što se uvijek, kao i slatko, ostavi za kraj događanja. Samoj utrci pa tako i dodjeli odličja prisustvovao je i gradonačelnik Poreča g. Loris Peršurić koji nakon utrke na svom FB profilu objavio i vlastite fotografije s ovog događanja. Iskreno mu se zahvaljujemo na tome!


Sve datume ovosezonske GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera možete pronaći na FB stranici www.facebook.com/mtb.zimskaliga gdje se objavljuju najave pojedinih kola, fotografije s utrka kao i sve druge pojedinosti u vezi same lige. Kako su već objavljeni i bodovi s utrke, bodovno stanje trenutnog poretka lige po kolima i kategorijama možete provjeriti kod našeg partnera www.prijavim.se na linku - http://bit.ly/GIANTmtbZimska2020scores

Nakon još jednog uspješnog kola ne preostaje nam ništa drugo nego vas pozvati i na slijedeće kolo koje će se održati u Novigradu 02.02.2020. gdje tradicionalno bude najviše talijanskih vozača pa vas sve pozivamo da dođete u što većem broju da ovoga puta pobijedimo bar po brojnošću natjecatelja. :)