fbpx

Priča o BIKE WORKX-u

BWX MKT_1

1970. – jednom davno u Čehoslovačkoj

Za vrijeme komunizma zapravo niste mogli biti profesionalni biciklist. Ako ste i bili među najboljima, samo ste vozili za svoju zemlju i pripadali nekom od vrhunskih sportskih klubova. Tako je Zdenek Nachazel vozio za prestižnu Sparta Praha i Duklu.

1991. – ulazak u industriju maziva

1989. godine pao je komunistički režim i započelo je novo doba za Čehe i Slovake. Bila je to zemlja potencijala, pa je tako i Zdenek iskoristio priliku i osnovao vlastitu tvrtku Nachazel Ltd te započeo distribuciju maziva visokih performansi za lokalnu industriju.

1999. – “zvijezda” je rođena

Jedan od vodećih čeških proizvođača lanaca zatražio je od Zdeneka da osmisli i proizvede mazivo specifično za njihov proizvod. Zdenek je traženo isporučio, no tvrtka se u zadnji čas predomislila. Kako je proizvod bio izuzetno dobar, Zdenek ga je odlučio lansirati na tržište. Bio je to Chain Star Extreme, a ubrzo nakon njega uslijedio je i Chain Star Normal. Tako je rođena “zvjezdana” kolekcija.

2011. – Bike Workx

Proizvodi “Chain Star” ubrzo su postali “must have” u svakoj biciklističkoj garaži. Ubrzo je Zdenek, uz pomoć sina Zdeneka mlađeg, proširio paletu proizvoda i nazvao ju “Bike Workx” koji ubrzo postaju najbolji proizvodi za njegu bicikala u Češkoj.

2021. – 20 godina kasnije…

Nakon više od 20 godina misije, BWX je i dalje u 100-postotnom obiteljskom vlasništvu i vodi se u Češkoj, a i dalje je usmjeren na konstantno poboljšanje performansi i ekološku prihvatljivost svojih proizvoda. BWX portfolio sastoji se od 30 proizvoda u pakiranjima različitih veličina, a postoje i velika pakiranja namijenjena servisima. BWX se danas prodaje u oko 30 zemalja svijeta.

Danas, sutra – kada kemičari sretnu bicikliste

Bike Workx stvorili su biciklisti, a uprava dobro zna da tim vrhunskih kemičara ne bi bio dovoljan da isporuči najbolje moguće proizvode. Zbog toga tim Bike Workxa uključuje profesionalne bicikliste poput trostrukog sudionika Red Bull Rampagea Richarda Gasperottija

IZBORNIK