fbpx

SBBL race report: XCO Šuma Striborova Slavonski Brod

DSC_9486

Nakon „sušne“ sezone biciklističkih utrka, 11.04.2021. započela je već poznata rekreativna GIANT SBBL liga s utrkom XCO Šuma Striborova. Već na prijavama se vidjelo da bi ovo mogla biti jedna izuzetno jaka utrka jer imena koja su se pojavljivala garantirala su biciklistički događaj kojeg dugo nismo vidjeli. Ukupno se prijavilo 78 natjecatelja kroz 9 kategorija. Po prvi puta je uvedena i najmlađa U-13 kategorija gdje su se prijavila 4 hrabra vozača.

Detalji

Start je bio raspoređen po kategorijama, s razmakom od 2 minute između svake kategorije.

Sama staza je 4,7 km duga sa 165m elevacije. Tehnički ne previše zahtjevna, ali taman da se može vidjeti tko kako stoji s fizičkom i tehničkom pripremom na početku sezone.

Video prikaz staze: https://youtu.be/xk6RttvE9wk

 

Sve rezultate može pogledati ovdje: https://drive.google.com/file/d/1drAi_xFApNmC0UdTUFjePwuaLTpt50Ug/view

Kratki isječak atmosfere sa staze:
https://youtu.be/JaGPcJbfh0A

Sve oko GIANT SBBL lige možete pratiti na:
http://slavonska-biciklisticka-udruga.hr/utrke/

Za vrijeme utrke i nakon, moglo se primijetiti da je utrka rutinski jako kvalitetno organizirana od strane BK Festung. Očigledno je da im iskustva ne nedostaje.

Na samom startu utrke u najjačoj kategoriji Elite, okupilo se 17 jako poznatih imena biciklističkog sporta, ali ipak dobro znani Matej Skuzin je pokazao svoj dominantni status „vladara“ GIANT SBBL lige osvojivši prvo mjesto s vremenom 58 min i 43 sec.

GIANT SBBL je liga koja već 12 godina okuplja MTB bicikliste iz Hrvatske i okolnih zemalja na način da bude poligon za vozače svih profila od samih početnika do vrhunskih sportaša. Oni koji tek ulaze u svijet biciklizma imaju mogućnost steći prva iskustva utrkivanja kroz prilagođene staze i kategorije, a oni kojima je to nešto više od rekreacije ove utrke koriste kao „trening utrke“ gdje se mogu pripremiti za natjecanja na državnom nivou.

Sljedeće kolo je u Osijeku na šumsko ravničarskoj stazi XCO Kopika, 25.04.2021.
Bit će super, dođi i ti!

IZBORNIK