fbpx

Spremi alat na pravo mjesto!

Giant3

Ne, to nije novi model Giant MTB bicikla, to je nešto što smo dugo čekali da se pojavi u Giantu i konačno je ugledalo svijetlo dana. Radi se naime o alatima, ali ne sasvim običnim alatima.

Sve što trebaš na jednoj dnevnoj vožnji obično staviš u torbicu koju zatim montiraš na ramu ili oko pasa, a sada se to mijenja. Neki brendovi su u svojim okvirima napravili mjesto za spremanje tih potrepština, dok je giant u sve moguće prostore u rupe na biciklu pospremio svoje uz Stash alat. Set za krpanje sa bombicom, alat za bicikl sada možete spremiti u cijev vilice s donje strane, u pogon ili pak u headset s gornje strane.

da, neka od rješenja smo već vidjeli kod drugih brendova, ali Giant to ima sve dostupno za različite dimenzije. Mi smo isprobali, testirali, i stvar funkcionira jednostavno i praktično. U vilicu je primjerice potrebno ubaciti prethodno jedan prsten koji služi kao držač alata koji se unutra stavlja. U pogon je također kroz kurblu moguće spremiti alatić koji ima sve potrebno  za podešavanja i dotezanja. Ovo je možda jedini način da sve imate na biciklu i da baš nikada to ne zaboravite, osim naravno kad imate torbicu s istim na sjedalu ili okviru. Mi smo više stealth tipovi pa volimo da su takve stvari skrivene i da imamo što manje stvari na leđima.

Ako ste često na biciklu i lagano radite nadogradnju, ovo će vas veseliti, korisno je i uvelike će vam olakšati vaše dnevne vožnje. Nema više pitanja, da li sam nešto ponio ili zaboravio :), sve imate i sve je spremljeno tako da se ne vidi :).

Da nabrojimo sve opcije koje se nude, pa ćete lako odlučiti što vam je potrebno. Giant dakle nudi alat koji se sprema u bb uz koji dobivate sve potrebno za dotezanje i podešavanje te za skidanje lanca ukoliko ga je potrebno skratiti ako vam je pukao negdje na vožnji. Zatim isti taj alat može se spremiti u volan, ovisi gdje vam paše i odgovara. Set za krpanje tubeless sistema također dolazi u varijanti za spremanje u bb ili u volan s lijeve ili desne strane.

Nosač bidona koji dolazi s alatom, to smo do sada vidjeli kod Specializeda, sada kod Gianta i možemo reći da je to jedno od najboljih rješenja za čuvanje alata. Nosač bidona je uvijek na biciklu 😉 pa tako i alat s njim. CO2 bombica koja se sprema s donje strane vilice i dolazi sa ventilom za pumpanje gume je također još jedan praktičan način za spremanje. Sve u svemu, ovo je provjereno odličan način da većinu potrebnog na vožnji spremite na pravo mjesto.

IZBORNIK