fbpx

Tko se boji kiše još? – 3. kolo Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera XC Rabac

9ed22c6c689d6f91b2ecb477f15bd1e9 (1)

Jedan od komentara koji je jučer obilježio dan utrke XC Rabac jest konstatacija da je nemoguće da je u Rapcu kiša i da nema Sunca!

Od samog početka okupljanja, a i po vremenskoj prognozi vidjelo se da kiša nema nakanu prestati te da će nas pratiti cijeli dan u većem ili manjem obimu. No bez obzira na tu činjenicu skupio se popriličan broj zainteresiranih zimskoligaša koji su bili spremni za još jedno zabavno zimsko kolo.

Dvije babice, vrhunsko djete

Kombinacija domaćina BBK Istra Bike Labin i Bike centra Rabac je funkcionirala u potpunosti kao jedno biće te se po niti jednom detalju nije moglo pretpostaviti da se radi o novom domaćinu i novom kolu izuzev oduševljenja zimskoligaša novom i dobro pripremljenom stazom!

Po već ustaljenom rasporedu utrka startalo se u više odvojenih startova s ukupno 15 starosnih kategorija na koje se prijavilo 120 natjecatelja. Krenulo se prvo s dječjim utrkama koje su bile malo dislocirane zbog specifičnog terena na kojem smo se nalazili. Start glavne utrke je uslijedio kao i inače u 12:26, a minutu nakon njih u svoju utrku su krenuli i mlađi ligaši u utrci kategorija U13 i U15.

Dječja XL utrka najkonkurentnija.

Prvi se u cilju dječije S utrke ponovno našao Val Milat (U7 M kategorija), a odmah nakon njega i Nicole Nižić (BBK Team Rodeo). Na Dječjoj XL utrci je bila malo veća konkurencija pa su se za svoja postolja dečki trebali malo više boriti. Najbolji u tome su bili Noa Kuhar (BK Žminj), Antonio Licul (BK Grobnik) te Erik Hlabian (CTF – Italia) u svojoj U11 kategoriji te Ožbej Lampe (MBK Črn Vrh – Slovenia) ispred Timona Bobolanovića (Adrenalina MTB Team) u kategoriji do 11 godina.

Sikošek opet najbolji u najjačoj kategorij

Pobjedu u glavnoj utrci odnosi Gregor Sikošek (JB Team Novo Mesto – Slovenia) ujedno i najbrži u svojoj starosnoj Master A kategoriji (U40). Za njim u cilj ulaze, kao drugi Robi Jenko u seniorskoj kategoriji (U30) te kao treći Rok Golob (Bike Point Mali Lošinj) ujedno i drugi u Master A (U40) kategoriji. 

Antonela Juretić odnijela pobjedu kod djevojaka

Kod juniorki (15-29 godina) najbolje su bile Antonela Juretić i Valentina Pilčić (obje BK Grobnik) te treća Alessia Mastrangelo (Cycling Team Friuli – Italia), dok se u kategoriji seniorki vodila borba talijanskih dresova gdje su redom u cilj ušle Donatella Cosliani (SC Cottur ASD), Fiorella Botter (ASD Team Velociraptors) te Silvana Cherin (XC Team Trieste). 

U utrci kategorija U13/U15 najbrži u kategoriji U13 bili su Marko Turčić (BK Novigrad), Dominik Jugović (BK Grobnik) te Ivano Bozanić (BK Grobnik) dok su kod U15 kategorije prva mjesta odnijeli Erik Vorkapić (BK Grobnik), David Sandić (BK MTB Istra – Pazin) te Neo Ivanović (BK Grobnik) kao treći. Kod djevojčica u kategoriji U15 Sara Hlabian (CTF) odnosi prvo mjesto, no nažalost bez konkurencije.

Nakon svih odvoženih utrka, netom nakon zadnjih natjecatelja koji su prešli ciljnu liniju, uslijedila je i okrijepa te proglašenje najboljih. Svi natjecatelji na postoljima su bili nagrađeni i ukrašeni medaljama dok su mlađe kategorije dobile i #zdravizalogaj našeg partnera First in the Raw.  Nakon samog proglašenja uslijedila je i Giantova sretna tombola “randomka” gdje smo u još jednom naletu podijelili vrijedne kupone branda GIANT-a najsretnijim sudionicima ovoga kola.

Treće je kolo iza nas pa nam sada preostaje samo još jedno kolo u ovoj godini na izmaku. Ukoliko vas se ova zimska ekipa dojmila te ukoliko želite znati više o GIANT MTB Zimskoj ligi ili vas zanima kalendar utrka te kako možete sudjelovati na njima bacite pogled na FB stranicu www.facebook.com/mtb.zimskaliga . Slijedeće kolo je na rasporedu u nedjelju 8.12.2019. u Žminju naravno uz domaćine BK Žminj. 

Rezultati 3. kola GIANT mtb Zimske lige Istre i Kvarnera XC Rabac po kategorijama – http://bit.ly/GIANTZimskaXCRabacKategorije i ukupno po krugovima http://bit.ly/GIANTZimskaXCRabacLaps . 

Fotografije: Romina Marušić i Giant MTB Zlik

Vidimo se 8.12.2019. u Žminju na 4. kolu GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera?

IZBORNIK