fbpx

XC Žminjska boška is back – 4. kolo Giant zimske lige Istre i Kvarnera

Utijeku3 (1)

Četvrto kolo Giant ZLIK-a u organizaciji BK Žminj pod nazivomm Žminjska Boška zatvara ovogodišnji dio lige.

Ove godine je zima malo zakasnila pa su se zimskoligaši već zabrinuli da neće dočekati pravo zimsko kolo u ovom dijelu sezone lige tj. u ovoj kalendarskoj godini. Kao i jesenski kišama, neizvjesnosti je došao kraj i vrijme je za sada burovito što uglavnom tjera kišu. BK Žminj i njihovo kolo Žminjska boška prošle godine prpustilo Giant MTB Zimsku ligu pa mu se stoga, čini se, nekako i više veselimo. Ono što je najljepše, je da je moguće da ćemo ugledati i Sunce na koji trenutak.

Staza

GIANT ZLIK

Staza glavne utrke je kružna s dužinom kruga u dužini 4700m te će biti označena trakama i strelicama na mjestima promjena smjera. Većim dijelom staza prolazi šumskim putevima i stazama te jednim dijelom i preko asfalta. Dječija utrka će se voziti na posebno pripremljenoj stazi i dužini kruga od 450m. 

Kako se prijaviti?

Prijave na dan utrke počinju od 10.30 sati i trajati će do 11.45h. Za povoljniju kotizaciju od 50.00 kn potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku i to putem linka http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_4kolo_prijave jer će inače na dan utrke prijava iznositi 70.00 kn. Startni broj u iznosu od 20,00 kn plaćaju svi natjecatelji te broj vrijedi za sva kola lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (mala utrka) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Zvono za posljednji krug

Trajanje pojedinih utrka će ovisiti o konfiguraciji terena tako da je očekivano trajanje dječijih utrka u rasponu 5 do 15 minuta dok će se odrasli u glavnoj utrci voziti od 50 minuta pa do sat i deset dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu kao i glavna utrka ali manji broj krugova nego stariji natjecatelji. Ne zaboravimo napomenuti da na glavnoj utrci zvono zvoni natjecateljima glavne utrke kada krenu u zadnji krug!

Satnica

Počeci utrka se mogu očekivati od 12:00 h i počinje se naravno s dječijom utrkom dok se start glavne utrke kao i uvijek očekuje od 12:26 h. Moramo ponoviti da za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca Saveza. Nakon utrke je svim sudionicima osigurana okrijepa te će se nakon okrijepe pristupiti proglašenjima najbržih gdje će se proglasiti svi najbolji po kategorijama GIANT Zimske lige Istre i Kvarnera. 

Nakon utrke klopa i tombola

GIANT ZLIK

GIANT Hrvatska kao partner MTB Zimske lige donosi i na ovom kolu mnoštvo vrijednih bonova koje mogu osvojiti najsretniji natjecatelji putem “random” tombole. Pored već dobro poznatog branda GIANT uz nas je od ove sezone i brand First In The Raw koji nam na svako kolo donosi #zdravizalogaj u obliku sirovih orašasto-voćnih pločica koje će neki od sretnika imati prilike probati a neki i potvrditi gradivo. 🙂

Više o cijeloj GIANT MTB zimskoj ligi Istre i Kvarnera te kako sudjelovati u njoj možete saznati na FB stranici www.facebook.com/mtb.zimskaliga/ gdje ćete pronaći informacija u svezi utrka i naravno sve rezultate već završenih kola. Detaljnije o svakom kolu možete pronaći u kreiranim eventima lige a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći i kod našeg partnera www.prijavim.se.

FB stranica lige: www.facebook.com/mtb.zimskaliga/

Video s utrke (2017.) Antonio Tomišić:


Prijave: http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_4kolo_prijave

Nitko vam neće zamjeriti ukoliko ste se već stisnuli u zimski mod te nas posjetite kao gledatelj i navijač na zadnjem kolu u ovoj kalendarskoj godini, 4. kolu Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera.
Vidimo se u nedjelju 8.12.2019. u Žminju?

IZBORNIK